Συνέντευξη Καϊλή: Πουλάει… τρέλα, ζητάει και τα ρέστα

Δηλώνει άγνοια για τη βαλίτσα με τα λεφτά και επιτίθεται στη βελγική Δικαιοσύνη για καταπάτηση της Σύμβασης του ΟΗΕ!

Τα περασμένα μεγαλεία της αναπόλησε, όπως φαίνεται, η Εύα Καϊλή, καθώς λίγες μόνο ημέρες μετά την απόφαση της βελγικής Δικαιοσύνης να αφεθεί ελεύθερη και χωρίς «βραχιολάκι», αλλά με περιοριστικούς όρους, έσπευσε να δώσει συνέντευξη αλλά και να φωτογραφηθεί με την κόρη της.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου επιχείρησε, μάλιστα, να κάνει το μαύρο άσπρο σχετικά με τη γεμάτη με ευρώ βαλίτσα που έδωσε στον πατέρα της, αφήνοντας αιχμές σε βάρος της βελγικής Δικαιοσύνης.

Σε συνέντευξή της στην «Corriere della Sera» καταγγέλλει ότι παραβιάστηκε η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, χωρίζοντάς τη από τη δίχρονη κόρη της, αλλά και ότι έκαναν τα «στραβά μάτια» και δεν ερεύνησαν άλλη ευρωβουλευτή που κατονόμασε ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου χρηματισμών Αντόνιο Παντσέρι.

Επειτα από τέσσερις μήνες στη φυλακή και δύο μήνες σε περιορισμό με «βραχιολάκι», η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, που κυκλοφορεί πλέον ελεύθερη και χωρίς ηλεκτρονική παρακολούθηση, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα τόνισε πως, αν έδινε ονόματα, θα ήταν ελεύθερη από την πρώτη στιγμή. «Αν είχα αναφέρει σημαντικά ονόματα, θα επέστρεφα αμέσως στην κόρη μου, αλλά θα έπρεπε να πω ψέματα» υποστήριξε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι όπου έμενε με τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, επιμένοντας πως τα χρήματα ήταν του Παντσέρι. «Οταν συνέλαβαν τον Φραντσέσκο και του κατάσχεσαν το αυτοκίνητο, σκέφτηκα ότι θα ήταν τροχαίο. Μετά μου έστειλαν την είδηση ότι και ο Παντσέρι είχε συλληφθεί. Επαθα πανικό. Ηξερα ότι στο γραφείο του, που ήταν δωμάτιο στον δεύτερο όροφο του σπιτιού, όπου δεν πάω ποτέ, υπήρχε μια βαλίτσα του Παντσέρι και βρήκα ένα σωρό χρήματα.

Δεν καταλάβαινα τι είχε συμβεί, αλλά ήθελα να απομακρύνω από το σπίτι τα χρήματα αυτά για να τα ξαναδώσω στον Παντσέρι, που νόμιζα ότι ήταν και ο ιδιοκτήτης τους. Δεν σκέφτηκα καθόλου να χρησιμοποιήσω τη βουλευτική μου ασυλία και αυτό αποδεικνύει ότι δεν ήξερα τι αντιπροσωπεύουν, στην πραγματικότητα, τα χρήματα αυτά» υποστήριξε η Εύα Καϊλή.

Συμφωνία

Ως προς τη συμφωνία που έκανε ο Παντσέρι με τις βελγικές Αρχές κατονομάζοντας άλλους εμπλεκομένους, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής παρατήρησε ότι δεν ανέφερε την ίδια, ενώ κατηγορεί τις βελγικές Αρχές ότι δεν ερεύνησαν τις κατηγορίες σε βάρος Ιταλίδας συναδέλφου της.

«Θεωρώ ότι η μεταμέλεια και η ομολογία του Παντσέρι επιτεύχθηκαν υπό απειλή. Το μήνυμα ήταν σαφές: Αν αναφέρεις ονόματα, θα σου προσφέρουμε συμφωνία και θα αφήσουμε ελεύθερες την κόρη και τη σύζυγό σου» δήλωσε αναφερόμενη στη μεταμέλεια του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, επισημαίνοντας πως η ίδια οδός ακολουθήθηκε και για την ίδια. «Πρόκειται για μεθόδους που δεν αρμόζουν σε κράτος δικαίου» σχολίασε η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Στην πρώτη ανάκριση ο Παντσέρι αναφέρθηκε σε δύο ονόματα ιταλόφωνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά όχι στο δικό μου. Δεν αναφέρεται σε εμένα ούτε στις τηλεφωνικές συνομιλίες του, οι οποίες παρακολουθούνταν. Ο πρώτος συνελήφθη, η δεύτερη δεν αντιμετώπισε προβλήματα και διερωτώμαι ακόμη γιατί. Ισως επειδή προστατεύεται από μια ιδιαίτερη ασυλία;» διερωτάται η Εύα Καϊλή.

Η Ελληνίδα πολιτικός κατηγόρησε τις βελγικές Αρχές και για τη κακομεταχείριση που είχε η ίδια, χωρίζοντας την από την κόρη της. «Αμέσως μετά τη σύλληψή μου στο αστυνομικό τμήμα με έβαλαν σε απομόνωση, σε ένα κελί με τα φώτα και την κάμερα παρακολούθησης πάντα αναμμένα, χωρίς τρεχούμενο νερό. Υπέφερα από το τσουχτερό κρύο, γιατί μου έβγαλαν το παλτό. Ανησυχούσα για το παιδί μου, γιατί τις πρώτες ημέρες δεν μου επιτρεπόταν να καλέσω δικηγόρο ούτε την οικογένειά μου.

(…) Ηταν τρομερό, ο χωρισμός μιας μητέρας από τη δίχρονη κόρη της δεν θεωρείται μόνο μια μορφή βασανιστηρίων που βασίζονται στο κράτος δικαίου, αλλά αποτελεί πλήρη παραβίαση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που έχει επικυρώσει το Βέλγιο» τόνισε.

Στην ίδια συνέντευξη στην «Corriere della Sera», όπου περιλαμβάνονται και φωτογραφίες με την κόρη της, αναφέρθηκε στη ζωή μαζί της μετά την αποφυλάκιση. «Κατά τη διάρκεια των σπάνιων συναντήσεών μας συνήθιζε να κλαίει, γιατί δεν ήθελε να με αφήσει. Τώρα μου κρατάει το χέρι και βάζει τα χέρια της γύρω από τον λαιμό μου για να κοιμηθεί». Ερωτηθείσα για τη σχέση της με τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, απάντησε πως «θα το ανακαλύψουμε με την πάροδο του χρόνου. Για την κόρη μου είναι ένας τέλειος πατέρας».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα