Αξιοπρεπής ο Φάμελλος, εξαφανισμένος ο Τσίπρας!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ως προσωρινός επικεφαλής της Κ.Ο. σήκωσε το βάρος της εκπροσώπησης του κόμματος στο Κοινοβούλιο

Για πρώτη φορά ύστερα από 15 ολόκληρα χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας δεν βρέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο απερχόμενος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν απών από τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, καθώς επέλεξε να μη βρεθεί καθόλου στην αίθουσα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που δεν υπήρξε μονομαχία Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή.

Το βάρος της εκπροσώπησης της Κουμουνδούρου σήκωσε με αξιοπρέπεια ο προσωρινός επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πραγματικός αντίπαλος του συστήματος εξουσίας, το εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και ο πυλώνας της δημιουργίας μιας προοδευτικής διεξόδου για τη χώρα και την κοινωνία».

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ειδική αναφορά στην προσφορά, στο πολιτικό κεφάλαιο και στην παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στη διακυβέρνησή του οφείλουμε ότι σήμερα υπάρχει ελευθερία επιλογών για την ελληνική κυβέρνηση, κάτι το οποίο στις αρχές του 2015 δεν ήταν καθόλου δεδομένο».

Μήνυμα

Μάλιστα, έστειλε το μήνυμα ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας ηγεμονικής επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ανέφερε ότι αυτή η εξέλιξη επιβάλλει κατά προτεραιότητα τη συνεργασία στον προοδευτικό χώρο, ιδιαίτερα σήμερα που επωάζονται τόσοι κίνδυνοι. «Δεν έχουμε χώρο και χρόνο για παραγοντισμούς, αυθεντίες και κομματικούς εγωισμούς, που λειτουργούν τελικά εις βάρος των αναγκών της κοινωνίας» επισήμανε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε πολιτική αλλά κυρίως κοινωνική αναγκαιότητα την ταχεία ανασυγκρότηση και την ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «προφανώς και θα στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που μειώνει τα βάρη για τους πολίτες και ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, όμως η ψήφος μας δεν είναι λευκή επιταγή».

Μάλιστα, αναφερόμενος στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αυτήν την κρίσιμη στιγμή για τον ίδιο, είπε πως αυτές είναι να ασκήσει αντιπολίτευση για να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον της κοινωνίας, να συγκροτήσει μια συνεκτική προγραμματική αντιπρόταση προοδευτικής διεξόδου και να την καταστήσει πλειοψηφική μέσα από μια νέα κοινωνική συμφωνία ενεργών πολιτών, καθώς και να υπερασπιστεί τις δημοκρατικές αξίες και προοδευτικές ιδέες και αξίες που αμφισβητούνται στη χώρα μας αλλά και μέσα στο Κοινοβούλιο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα