Γκάφα με άκρως απόρρητο χάρτη του Στρατού

Σε ένα κανονικό κράτος ο υφυπουργός Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς δεν θα είχε πάει απλώς με συνοπτικές διαδικασίες σπίτι του.

Θα καθόταν σήμερα στον προθάλαμο του Στρατοδικείου, με την κατηγορία ότι παρέδωσε εθνικά μυστικά σε εχθρικές χώρες. Αντ’ αυτού, στην ένδοξη Ελλάδα χρίστηκε εν μια νυκτί υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής μετά τα καμώματα του Πατούλη.

Ανεπίγνωστος, χωρίς καμία αίσθηση καθήκοντος και εθνικής ευθύνης, με επιπολαιότητα και αμεριμνησία που τρομάζει, επειδή έτσι ακριβώς συνήθισε να πολιτεύεται, όπως όλη η κυβέρνηση από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο, ξεκίνησε να επιθεωρήσει τα συστήματα ασφαλείας των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της χώρας μετά την ανήκουστη για οργανωμένη χώρα έκρηξη των πυρομαχικών στην… επίλεκτη 111 Πτέρυγα Μάχης της Νέας Αγχιάλου. Προαναγγέλλονται αυτές οι «δουλειές»; Δεν αξίζει να μπει κανείς στον κόπο ούτε και να απαντήσει.

Κι όμως… Ο Ν. Χαρδαλιάς με τ’ όνομα επί δύο ημέρες ενημέρωνε το πανελλήνιο (και δυστυχώς όχι μονάχα αυτό…) για τους απόρρητους σταθμούς της αποστολής του, τουτέστιν για τις βάσεις (μυστικές, υποτίθεται…) αποθήκευσης καυσίμων και πυρομαχικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο άνθρωπος αυτός είναι η χαρά του Τούρκου.

Διότι δεν περιορίστηκε σε αυτό. Γεμάτος γνήσια και ανόθευτη ψευτομαγκιά, στήθηκε με όλο του το… ύψος μπροστά σε απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες, ενώ κατονόμασε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που επιθεώρησε, θυσιάζοντας, όπως τον κατηγορούν τώρα όλα τα κόμματα, κάθε έννοια στρατιωτικού απορρήτου στον βωμό μιας κούφιας επικοινωνιακής πολιτικής και μιας εφήμερης προβολής.

Πού ακούστηκε, αλήθεια, αυτό; Και για ποια ευθύνη να μιλήσει κανείς, όταν αυτό το ανοσιούργημα διαπράττεται από τον υφυπουργό Αμυνας της χώρας; Τι είχε, άραγε, στο μυαλό του αυτός ο άνθρωπος εκείνη την ώρα; Τι ήθελε να αποδείξει; Οτι είναι ο στιβαρός πολιτικός που κρατά στα χέρια του τις μοίρες του λαού; Ποιος (τι ποιος, δηλαδή… ο Μητσοτάκης!) του παραχώρησε αυτό το δικαίωμα, να βγάζει φόρα παρτίδα εθνικά μυστικά ύψιστης ασφαλείας; Τσίπα δεν έχει να υποβάλει παραίτηση; «Πρόσφερε στο κόμμα και στην Αυτοδιοίκηση» (με αυτήν τη σειρά) είπε ο γίγαντας κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Πατούλη. Για προσφορά στην πατρίδα σάς έχει μείνει κανένας διαθέσιμος;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα