ΣΥΡΙΖΑ: Αποφάσισαν για αναβολή με καθυστέρηση

Στην Κουμουνδούρου τούς πήρε μια ολόκληρη μέρα για να κάνουν το αυτονόητο και να μεταθέσουν τις εσωκομματικές εκλογές τους κατά μία εβδομάδα

Μία ολόκληρη μέρα με ατέλειωτες ώρες παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και πολύ… ώριμη σκέψη (!) χρειάστηκε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασίσει τελικά αργά το βράδυ η Πολιτική Γραμματεία το αυτονόητο, τη μετάθεση κατά μία εβδομάδα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Και μόνο αυτή η καθυστέρηση για μία απόφαση που θα έπρεπε να ληφθεί αμέσως δείχνει την έλλειψη αντανακλαστικών και τη γενικότερη κατάσταση του κόμματος. Φυσικά η απόφαση δεν ελήφθη…αβασάνιστα, μολονότι ο υποψήφιος Νίκος Παππάς, συναισθανόμενος ότι η Θεσσαλία έχει βουλιάξει στο νερό και στις λάσπες, ζήτησε νωρίς το πρωί, κατόπιν επικοινωνίας με τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο, για ευνόητους λόγους, την αναβολή των εκλογών.

Συνεδρίαζαν ώρες

Απαιτήθηκαν διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων και ατέρμονες ώρες, χρειάστηκε να συνεδριάσουν το απόγευμα οι εκπρόσωποι των υποψηφίων και στη συνέχεια τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, πολλά από τα οποία ήταν στις επαρχίες τους, για να καταλήξουν στον ΣΥΡΙΖΑ στο αυτονόητο: τη μετάθεση της κάλπης για την επόμενη Κυριακή. Ο πρώτος που συμφώνησε με την πρόταση του Ν. Παππά ήταν ο Στέφανος Τζουμάκας, ακολούθησε αργότερα η Εφη Αχτσιόγλου, ενώ από τους άλλους δύο υποψηφίους, η μεν πλευρά Τσακαλώτου συνιστούσε υπομονή μέχρι σήμερα, η δε πλευρά Κασσελάκη επέμενε στην κανονική διεξαγωγή των εκλογών, με το επιχείρημα, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο νέος πρόεδρος πρέπει οπωσδήποτε να εμφανιστεί στη ΔΕΘ στις 17 Σεπτεμβρίου.

Νωρίς χθες το μεσημέρι ο Ν. Παππάς, παίρνοντας υπόψη την κρισιμότητα των στιγμών, ζήτησε τη μετάθεση των εκλογών, δηλώνοντας: «Τις τελευταίες ώρες έχω επικοινωνήσει με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις περιοχές που έχουν πληγεί. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και εκτός ελέγχου, ειδικά στη Θεσσαλία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από παντού απούσα, νίπτει τας χείρας της. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να προστατεύσει τη χώρα και την κοινωνία και να μη τυρβάζει περί άλλα».

Συντάχθηκε αμέσως ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος, δηλώνοντας την αλληλεγγύη του σε όσους χειμάζονται, υπογράμμισε: «Η χώρα διέρχεται δοκιμασία. Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για το ότι οι υποδομές, η προστασία και η πρόληψη δεν αποτελούν προτεραιότητες». Ο ένας μετά τον άλλον οι υποψήφιοι προσάρμοσαν το πρόγραμμά τους στις νέες συνθήκες. Η Εφη Αχτσιόγλου ματαίωσε την επίσκεψή της στην Αιτωλοακαρνανία και μετέβη εσπευσμένα στον Βόλο όπου κατήγγειλε την ανυπαρξία του μητσοτακικού «επιτελικού» κράτους που βυθίζει, όπως τόνισε, τη χώρα στη δυστοπία. Ομοίως, ο Στ. Κασσελάκης ανέβαλε την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη και ο Ε. Τσακαλώτος στη Ν. Ιωνία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα