Bαρύ ολίσθημα Κασσελάκη για την Κύπρο

Ο επίδοξος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εκτέθηκε ανεπανόρθωτα καθώς αποκάλεσε «κρατίδιο» το κατεχόμενο τμήμα της Μεγαλονήσου. Απεδείχθη ότι αγνοεί την εξωτερική μας πολιτική και τις βασικές παραμέτρους του εθνικού ζητήματος

Βαρύ εθνικό ολίσθημα Κασσελάκη, ο οποίος χθες από το Αιγάλεω απέδειξε αφοπλιστικά σε κοινή θέα ότι δεν ξέρει τι του γίνεται στα μεγάλα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και ότι αγνοεί σε ποια ακριβώς χώρα προσγειώθηκε, διεκδικώντας την πιθανότητα να γίνει πρωθυπουργός!

Τα εντατικά μαθήματα στα οποία τον υποβάλλει ο Νίκος Παππάς και άλλοι συνεργάτες του για τις εθνικές θέσεις δεν φαίνεται να έχουν πιάσει ακόμη τόπο. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει εμφανή κενά. Και φάνηκαν αυτά χθες βράδυ, όταν μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο Αιγάλεω μπέρδεψε τα λόγια του για την Κύπρο, αποκαλύπτοντας ότι ουσιαστικά ο φέρελπις 35χρονος επιχειρηματίας που κατέφθασε από τις ΗΠΑ αγνοεί την εθνική πραγματικότητα και τις βασικές παραμέτρους του Κυπριακού.

Οταν κλήθηκε να σχολιάσει την τελευταία άκρως επιθετική ενέργεια Ερντογάν, ο οποίος κάλεσε από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», είπε σε κατάσταση εμφανούς αμηχανίας, μασώντας τα λόγια του, «είναι απαράδεκτο το να μην απαντάει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της… του… βόρειου, του κρατιδίου, τέλος πάντων, του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο».

Στην ίδια ομιλία, μάλιστα, επανέλαβε την επικίνδυνη άποψή του για τη στράτευση: «Είμαι ο μόνος υποψήφιος που έχει καταθέσει προτάσεις, και το να λέγεται ότι δεν έχω πολιτικό περιεχόμενο ενώ έτσι άρχισε η υποψηφιότητά μου, από την έγκριση του κόσμου από το περιεχόμενο που έβαλα μπροστά, τότε πολύ απλά δεν σέβονται τη νοημοσύνη του κόσμου. Για τον Στρατό έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω η πρώτη γραμμή να είναι επαγγελματική, για το υπόλοιπο να ισχύει κοινωνική θητεία».

Στο μεταξύ στο κατώφλι της «τελικής μάχης» της προσεχούς Κυριακής μαίνεται στο διαδίκτυο ο τοξικός πόλεμος μεταξύ των στρατοπέδων Εφης Αχτσιόγλου και Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο διεκδικητές προσπαθούν να κρατήσουν την αντιπαράθεση σε κάποιο ύψος κομματικής ευπρέπειας, αλλά ήδη οι μπηχτές και τα υπονοούμενα που ανταλλάσσουν προσθέτουν νέα σύννεφα σε μια νοσηρή ατμόσφαιρα, όπου κυριαρχεί η αγωνία για την επόμενη μέρα του κόμματος. Η Εφη Αχτσιόγλου, η οποία τονίζει τα πολιτικά χαρακτηριστικά της υποψηφιότητάς της, καθώς και την κυβερνητική της εμπειρία σε δύσκολες μνημονιακές μάχες, εξαπέλυσε χθες («Lifo») νέα πυρά, δηλώνοντας: «Ο Κασσελάκης (σ.σ.: προσφώνησε σε πρόσφατη δήλωσή του τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με το ονοματεπώνυμό του, ενώ την ίδια μόνο με το μικρό της) μου απευθύνθηκε με υποτιμητικό στιλάκι επειδή είμαι γυναίκα».

«Ελα τώρα, τελείωνε»

Χωρίς να κρύβει την οργή της, διερωτήθηκε: «Θα του έλεγε να πάνε μαζί σε περιοδεία ή “έλα τώρα, τελείωνε και μην προχωράς στον β’ γύρο”; Και, όχι, δεν μπαίνει καν θέμα οικειότητας, αφού ελάχιστα γνωριζόμαστε. Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό στιλάκι ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα, όμως εγώ είμαι από εκείνες τις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να μην υποταχθούν στη “φυσική” τάση των πραγμάτων, καταλήγοντας διακοσμητικές σε ένα ανδροκρατούμενο σύμπαν».

Από την πλευρά του, ο Σ. Κασσελάκης, που θεωρεί ότι, φοβισμένη που χάνει το κόμμα, η παλαιά επετηρίδα ισχυρίζεται πως δεν διαθέτει πολιτικό σχέδιο, πήρε θέση στον «βρόμικο πόλεμο» που κατήγγειλε ότι δέχεται η εσωκομματική του αντίπαλος περί δήθεν υπονόμευσης Τσίπρα, δηλώνοντας ηλεκτρονικώς: «Η Εφη Αχτσιόγλου μίλησε για ένα ψεύτικο sms που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και για αήθεις διαστρεβλώσεις. Εστειλε εξώδικο. Την πιστεύω απόλυτα. Θέλω να ξεκαθαρίσω και πάλι: στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους. Να ξέρουν όλοι ότι για τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές μου θα είμαι ασπίδα προστασίας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα