Οι πιο αδύναμοι κρίκοι!

Στη σέντρα Γεωργιάδης, Αυγενάκης, Μπακογιάννης

Βαθιά πληγωμένη βγαίνει η Ν.Δ. από το δεύτερο ημίχρονο των αυτοδιοικητικών εκλογών, με τα εξαιρετικά δυσάρεστα αποτελέσματα να οδηγούν αναπόφευκτα σε μπόλικη γκρίνια και μουρμούρες στο εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης. Στο επίκεντρο της «γαλάζιας» κριτικής βρίσκονται τρία πρόσωπα, ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Λευτέρης Αυγενάκης (κεντρική φωτό) και βεβαίως ο Κώστας Μπακογιάννης.

Αρχικώς, ο λαλίστατος υπουργός Εργασίας ήταν εκείνος ο οποίος συνέδεσε για πρώτη φορά τα αποτελέσματα των εκλογών με τα κονδύλια και τα ΕΣΠΑ, με αφορμή την επικράτηση του Σίμου Ρούσσου στον Δήμο Χαλανδρίου, προκαλώντας την οργή όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ίδιου του κόμματός του. Υπό το βάρος των εσωκομματικών αντιδράσεων στις απαράδεκτες δηλώσεις, ο Αδωνις Γεωργιάδης πλέον… τα γυρίζει, ασκώντας κριτική στον Κώστα Μπακογιάννη, αναφερόμενος εκτενώς στα λάθη του, όπως ο «Μεγάλος Περίπατος», αλλά και στο ότι δέχθηκε να γίνει το ντιμπέιτ με τον Χάρη Δούκα.

Τα φίλια πυρά συγκεντρώνει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης. Πριν από ελάχιστα εικοσιτετράωρα συνέδεσε με τον πλέον σαφή τρόπο τις αποζημιώσεις και τα κονδύλια για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας με την έκβαση της μάχης του Κάμπου. Οι Θεσσαλοί αγρότες εξοργίστηκαν από αυτόν τον εκβιασμό, ενώ σε συνδυασμό και με το… υπερβολικό πουσάρισμα του Κώστα Αγοραστού και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος επέλεξε να κλείσει τη «γαλάζια» εκστρατεία του στη Λάρισα, αποφάσισαν να ρίξουν «μαύρο» στον εδώ και 12 χρόνια περιφερειάρχη και να κατευθυνθούν στην εναλλακτική επιλογή, δηλαδή τον Δημήτρη Κουρέτα.

Στο στόχαστρο βρίσκεται βεβαίως και ο Κώστας Μπακογιάννης, με υψηλόβαθμα στελέχη να αφήνουν δημοσίως αιχμές εις βάρος του. Ανάμεσά τους ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος μίλησε για αποσυσπείρωση των ψηφοφόρων του απερχόμενου δημάρχου, δηλώνοντας έκπληκτος για την αποτυχία του Κώστα Μπακογιάννη να επανεκλεγεί. Με βάση τα παραπάνω, το πολιτικό μέλλον του ανιψιού του πρωθυπουργού είναι αβέβαιο.


Δείτε επίσης: Βόρεια Ελλάδα: Οι μεγάλες νίκες στον δεύτερο γύρο

Δείτε επίσης: Κύμα αμφισβήτησης των επιλογών Μαξίμου

Δείτε επίσης: Αγκάθια στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με φόντο τις ευρωεκλογές

Δείτε επίσης: Επανεμφάνιση Βενιζέλου! Συνεχάρη τον Αγγελούδη για τη νίκη του

Δείτε επίσης: Επανεκλέχθηκαν μόλις τέσσερις δήμαρχοι στην Αττική

Δείτε επίσης: Οι 25 σύμβουλοι που εξέλεξε ο Δούκας

Δείτε επίσης: Οι ισορροπίες στη Θεσσαλονίκη μετά τη νίκη Αγγελούδη

Δείτε επίσης: Γ. Χαρβαλιάς: Βαρύ πλήγμα στην οικογενειοκρατία

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα