Επανεκλέχθηκαν μόλις τέσσερις δήμαρχοι στην Αττική

«Μαύρο» στους εν ενεργεία δημάρχους της Αττικής έριξαν οι πολίτες, καθώς στον δεύτερο γύρο των εκλογών ελάχιστοι κατάφεραν να παραμείνουν στο αξίωμά τους.

Οι αριθμοί εν προκειμένω είναι αποκαλυπτικοί. Στις 21 από τις συνολικά 29 αναμετρήσεις που υπήρξαν σε δήμους της Αττικής συμμετείχαν νυν δήμαρχοι και κατάφεραν να επανεκλεγούν μόλις τέσσερις.

Συνολικά, τη μάχη έχασαν 17 νυν τοπικοί άρχοντες, οι οποίοι είτε έχασαν δυνάμεις είτε έμειναν στα… κυβικά τους, με τους αντιπάλους τους να καταφέρνουν όμως να αυξήσουν τα ποσοστά τους. Βεβαίως, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρωτεύουσα, όπου ο Κώστας Μπακογιάννης καταποντίστηκε, χάνοντας κατά κράτος από τον μέχρι πρότινος άγνωστο εκλεκτό του Νίκου Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα.

Μεγάλη ήττα

Ο νέος τιμονιέρης του κεντρικού δήμου της χώρας έλαβε ποσοστό 55,96% και 64.055 ψήφους, ενώ ο Κωστας Μπακογιάννης 44,04% και 50.403. Σε σχέση με την περασμένη Κυριακή έχασε συνολικά 7.400 σταυρούς, ενώ ο Χάρης Δούκας τούς αύξησε κατά 40.000!  Στους λιγοστούς που ανανεώνουν τη θητεία τους ανήκει ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, καθώς και ο δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος. Από εκεί και πέρα αρχίζει η… κατρακύλα.

Οι πολίτες τιμώρησαν τους εν ενεργεία δημάρχους, δίνοντας ευκαιρία σε νέα πρόσωπα. Στην Καισαριανή, νέος δήμαρχος αναδείχθηκε ο Ηλίας Σταμέλος του ΚΚΕ με ποσοστό 61,51%, ενώ στη Νέα Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα ο νυν δήμαρχος και παλιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βούρος έχασε από τον νεοδημοκράτη υποψήφιο Γιάννη Τομπούλογλου. Στην Ελευσίνα, στη «γαλάζια» μάχη επικράτησε ο Γιώργος Γεωργόπουλος με ποσοστό 51,38% έναντι του Αργύρη Οικονόμου.

Παραμένοντας στη Δυτική Αττική, στο Αιγάλεω ο «γαλάζιος» δήμαρχος Γιάννης Γκίκας έχασε από τον Λάμπρο Σκλαβούνο, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Επικράτηση πασοκογενή υποψηφίου είχαμε και στον Δήμο Βύρωνα, όπου ο δήμαρχος που υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Κατωπόδης έχασε από τον Αλέξη Σωτηρόπουλο. Και στα Μέγαρα πρώτος το νήμα έκοψε ο κεντροαριστερός Παναγιώτης Μαργιέτης, νικώντας τον «γαλάζιο» Σπύρο Κορώση. Στην Αγία Παρασκευή, δε, νέος δήμαρχος εκλέχθηκε ο Γιάννης Μυλωνάκης, νικώντας τον Γιάννη Σταθόπουλο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα