Οι ισορροπίες στη Θεσσαλονίκη μετά τη νίκη Αγγελούδη

Η Θεσσαλονίκη άλλαξε χέρια, καθώς νέος δήμαρχος της πόλης είναι ο Στέλιος Αγγελούδης (κεντρική φωτό), ο οποίος επικράτησε έναντι του Κώστα Ζέρβα, με συντριπτικό μάλιστα ποσοστό.

Ο κ. Ζέρβας «πλήρωσε» την αποτυχημένη του θητεία ως δήμαρχος, ενώ το σωσίβιο της στήριξης που του παρείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήταν αρκετό για να τον διασώσει και να κρατήσει τα κλειδιά της πόλης.

Έτσι, η ήττα του φέρνει και μεγάλες αλλαγές στη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, που πλέον βάφεται «πράσινο», παρά το γεγονός πως την πρώτη Κυριακή ο κ. Αγγελούδης δεν είχε ούτε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ ούτε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, που από κοινού είχαν στηρίξει τον Στέλιο Πέγκα. Συγκεκριμένα, ο κ. Αγγελούδης θα έχει τη στήριξη 25 δημοτικών συμβούλων, με πρώτο των πρώτων τον γνωστό μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.

Την ομάδα Αγγελούδη αποτελούν οι Γάκης Βασίλειος. Καζαντζίδης Παντελής, Βούγιας Σπυρίδων, Νικηφορίδης Πρόδρομος, Βασιλόπουλος Κώστας, Σκούτας Δημήτριος, Τσιαπακίδης Κώστας, Δημαρέλος Γιώργος, Αρβανίτης Γιώργος, Τζελέπης Χρήστος, Ζαχαριάδης Λάζαρος, Λειψιστινού Θεοδώρα, Τουρσουνίδης Γιώργος, Αγκαθίδου Δήμητρα, Χατζηθεόκλητος Ευθύμιος, Διαμαντάκης Βασίλειος, Αντωνιάδου Ελένη, Ζιώγας Αθανάσιος, Κίρλας Δημήτριος, Πρίττας Αθανάσιος, Γιαννακίδου Κυριακή, Θεοδωράκη Εφη, Χατζηεμμανουήλ Μάρνη και ο Σαράντης Μονοπόρτης. Από την παράταξη του κ. Ζέρβα εκλέγονται φυσικά ο ίδιος, που αποτελεί και τον επικεφαλής, όσο και οι Αηδονόπουλος Χαράλαμπος, Δημητριάδης Σωκράτης, Κυριζίδης Εφραίμ (Μάκης), Ιακώβου Κωνσταντίνος και Κούπκας Μιχαήλ.

Μαζί με τον Σπύρο Πέγκα επιστρέφουν στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, η Ελένη Χρυσίδου και o Μιχάλης Τρεμόπουλος. Τέλος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, με τον επικεφαλής Μιχάλη Τομπουλίδη εκλέγεται ο Κωνσταντινίδης Μιχαήλ, με τον Δρόσο Τσαβλή η Κυρμακίδου Παναγιωτακοπούλου Ευδοξία, με τη Μαρία Κέκη ο Νικήσιανης Νικόλαος, ενώ από την παράταξη του Στέργιου Καλογήρου ο ίδιος.


Ποιοι βγήκαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μετά τη συντριπτική ήττα του Κώστα Αγοραστού, ο οποίος πλήρωσε πολύ ακριβά τόσο τις πλημμύρες που βύθισαν στο νερό τη Θεσσαλία όσο όμως και τους κυβερνητικούς εκβιασμούς, η κατανομή των εδρών στο νέο περιφερειακό συμβούλιο αλλάζει άρδην, καθώς η παράταξη του Δημήτρη Κουρέτα κερδίζει 27 έδρες, του κ. Αγοραστού 12, ενώ του κ. Τσιαπλέ και της κυρίας Τζανακούλη από 3.

Συγκεκριμένα, στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, που εκλέγει 8 συμβούλους, ο νικητής των εκλογών Σταύρος Κουρέτας εκλέγει 5 συμβούλους (Ντιντή Χριστούλα, Τσιάρα Αθανάσιο, Ξαφό Αθανάσιο, Δαλαμάγκα Δημήτριο, Κολιό Αριστείδη), όταν ο κ. Αγοραστός εκλέγει μόνο 3 (Μιχαλάκη Χρήστο, Μπάρδα Κωνσταντίνο, Χατζηγάκη Ελισάβετ). Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας που έχει 17 θέσεις ο κ. Κουρέτας εκλέγει 10 συμβούλους (Γαλλιού Μαρία, Κομήτσα Ανδριάνα, Τσέτσιλα Δημήτριο, Γκουντόπουλο Γρηγόριο, Αδαμοπούλου-Ντούλα Αναστασία, Αποστόλου Ευάγγελο, Ράπτη Νικόλαο, Σουλούκο Σωτήριο, Σίμο Βασίλειο, Γκουρομπίνο Χρήστο), ο κ. Αγοραστός 5 (Μπίλλη Απόστολο, Πινακά Βασίλειο, Σοφολόγη Δημήτριο, Δόκου Σουλτάνα), ενώ ο κ. Τσιαπλές και η κυρία Τζανακούλη τους ίδιους.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, όπου υπάρχουν 12 έδρες, ο κ. Κουρέτας κατέλαβε τις 7 (Παπαδημητρίου Αννα-Μαρία, Καναβός Απόστολος, Αναστασίου Ιωάννης, Λαμπρινίδης Φώτιος, Τσαγανού-Βασιλικού Χρυσούλα, Ζαρκάδας Κωνσταντίνος, Αγγελίδη Βασιλική), ο κ. Αγοραστός 3 (Κολυνδρίνη-Χαλαστάρα Δωροθέα, Τέας Ιωάννης, Μόρας Αθανάσιος), ο κ. Τσιαπλές 1 (Γεωργαδάκης Θεόδωρος) και η κυρία Τζανακούλη τον Χαυτούρα Νικόλαο.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, που έχει 7 έδρες, ο κ. Κουρέτας κατέλαβε τις 4 (Τέλιος Κωνσταντίνος, Μπαρμπούτης Κωνσταντίνος, Πέτσα Αθηνά, Κατέβα Σοφία), ο κ. Αγοραστός τον Νούσιο Κωνσταντίνο, ο κ. Τσιαπλές τον Νικόλαο Τέγο και η κυρία Τζανακούλη τον Γαϊτανίδη Γεώργιο. Τέλος, τη μοναδική έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων κατέλαβε ο κ. Κουρέτας με την Αμαλία Γραββάνη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα