Η δίκη της Κεραμέως για τα κοινόχρηστα

Η υπουργός Εσωτερικών και ο αδελφός της χρωστούν πάνω από 6.000 ευρώ για διαμέρισμά τους στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα κάθονται στο σκαμνί

Σε δίκη οδηγείται σήμερα η υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη Νίκη Κεραμέως, μαζί με τον αδερφό της, από τους ενοίκους της πολυκατοικίας της οδού Νικολάου Μάνου της Θεσσαλονίκης, όπου διατηρούν διαμέρισμα, αλλά δεν πλήρωσαν ποτέ τα… κοινόχρηστα και οι ένοικοι ζητούν να τα πληρώσουν!

Προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και σήμερα θα γίνει η δίκη, όπως ενημερωθήκαμε από ενοίκους. Η κυρία Κεραμέως, σύμφωνα με τη δικηγόρο των ενοίκων, που θα βρεθεί σήμερα στον πρώτο όροφο των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, με εντολή να απαιτήσει τα χρήματα τα οποία οφείλει η οικογένεια Κεραμέως (λίγο πάνω από 6.000 ευρώ), όχι μόνο δεν έδωσε ούτε ευρώ έως τώρα, αλλά, σαν να μην έφτανε αυτό, δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτή την υποχρέωσή της.

Το διαμέρισμα ανήκει στην οικογένεια Κεραμέως και έχει μεταβιβαστεί στην υπουργό και στον αδερφό της, αλλά ενώ, σύμφωνα με τον κανονισμό της πολυκατοικίας, θα έπρεπε να συμμετέχουν κανονικά στην πληρωμή κοινοχρήστων, από τη στιγμή που ούτε το ρεύμα του διαμερίσματος έχει κοπεί ούτε το νερό αλλά ούτε και η θέρμανση, δεν το έκαναν ποτέ!

Κωφεύουν

Κωφεύουν τόσο η υπουργός όσο και ο αδερφός της, που πιθανότατα θα εκπροσωπηθούν από δικηγόρο στη σημερινή δικαστική διαδικασία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εμφανιστεί τελικά και μάρτυρας υπέρ των ενοίκων, ο οποίος θέλει να κάνει και έκκληση στον ίδιο τον πρωθυπουργό να… πείσει την κυρία Κεραμέως να πληρώσει τα κοινόχρηστα, γιατί στο ισόγειο της πολυκατοικίας υπάρχει παιδικός σταθμός του Δήμου Θεσσαλονίκης και, εάν δεν συγκεντρώσουν τα οφειλόμενα κοινόχρηστα, δεν θα μπορέσουν να βάλουν πετρέλαιο και δεν θα έχει θέρμανση όλη η πολυκατοικία.

«Τα παιδιά θα παγώσουν, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Προσπαθήσαμε να πείσουμε την κυρία Κεραμέως να αναλάβει να πληρώσει αυτά που οφείλει για τα κοινόχρηστα, αλλά ποτέ δεν ανταποκρίθηκε, σαν να μην υπάρχουμε μας αντιμετωπίζει» λέει ένοικος της πολυκατοικίας.

Η υπόθεση είναι πάρα πολύ πιθανόν να εκδικαστεί, δεδομένου ότι έχει Νο 4 στο πινάκιο, κάτι που σημαίνει ότι εάν τελεσιδικήσει, θα είναι ντροπιαστικό για μια υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά μάλλον αυτό δεν την απασχολεί, όπως έχει δείξει η έως τώρα αντιμετώπιση της κατάστασης. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον στη σημερινή δίκη να ακουστεί επιτέλους η άποψη της πλευράς Κεραμέως, έστω και μέσω δικηγόρου. Αυτό τουλάχιστον θέλουν να μάθουν οι ένοικοι, τι σκέφτεται να κάνει και αν, επιτέλους, θα πληρώσει τις υποχρεώσεις, γιατί αύριο, πρώτη ημέρα του Νοεμβρίου, έχουν έκτακτη γενική συνέλευση στην πολυκατοικία προκειμένου να αποφασίσουν τι θα κάνουν σχετικά με τη θέρμανση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα