Επιχείρηση αλλαγής ατζέντας!

Πρωτοβουλίες απελπισίας του Κασσελάκη για να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη νοσηρή παραζάλη. Αύριο συναντάται με Μητσοτάκη, τις επόμενες μέρες με Ανδρουλάκη, ενώ εκκρεμεί η απάντηση του Περισσού

Εξοδο από τη νοσηρή παραζάλη στην οποία στροβιλίζεται -εξαιτίας και του ιδίου- το κόμμα του επιχειρεί από σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, με πρωτοβουλίες σε πρώτη φάση θεσμικού χαρακτήρα, που σκοπό έχουν να αναδείξουν ανεπάρκειες και σκανδαλώδεις επιλογές του επιτελικού παρακράτους. Ταυτόχρονα, έπειτα από αίτημά του, θα συναντηθεί αύριο με τον πρωθυπουργό και τις επόμενες ημέρες και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ εκκρεμεί η απάντηση του Περισσού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί σήμερα στις 9.30 το πρωί στον Αρειο Πάγο και θα συναντηθεί με την εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη για το ζοφερό σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο το Μαξίμου επιχειρεί με κάθε μέσο να κουκουλώσει. Συνεργάτες του κ. Κασσελάκη κάνουν λόγο για «ένοχη σιωπή» της κυβέρνησης εν μέσω νέων αποκαλύψεων για τους κοινούς στόχους μεταξύ ΕΥΠ και Predator, την ώρα μάλιστα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σύμφωνα με τους ίδιους, «αρνήθηκε να απαντήσει στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις για τις αποκαλύψεις που επιβεβαιώνουν την πολιτικά και ποινικά κολάσιμη λειτουργία ενιαίου κέντρου παρακολουθήσεων ΕΥΠ – Predator».

Εξηγήσεις

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει εξηγήσεις, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα μάλιστα και από τις καταγγελίες του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμου στην επιτροπή LIBE του Ευρωκοινοβουλίου για απειλές, διώξεις των μελών της που διερευνούσαν την υπόθεση, αντισυνταγματικές αλλαγές στη σύνθεσή της και ενέργειες που συντηρούν τον διεθνή διασυρμό της χώρας. «Οτι η κυβέρνηση αποτελεί μέρος του προβλήματος είχε γίνει σαφές και ξεκάθαρο στον ελληνικό λαό από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, το οποίο φέρει τη σφραγίδα του Κυρ. Μητσοτάκη, στον άμεσο έλεγχο του οποίου βρίσκεται η ΕΥΠ. Σ’ αυτόν τον λαό οφείλει πρώτα απ’ όλα εξηγήσεις η κυβέρνηση και να είναι σίγουρη ότι θα αναγκαστεί να τις δώσει» λέει η Κουμουνδούρου.

Στις 12 το μεσημέρι θα ακολουθήσει συνάντηση με την ηγεσία του ΑΣΕΠ, εν όψει της ψήφισης στη Βουλή του νέου σχεδίου για την επιλογή διευθύνσεων στο Δημόσιο, ενώ το απόγευμα ο Στ. Κασσελάκης θα ανοίξει τη συνεδρίαση της Κ.Ο. με θέμα την ακρίβεια, τη συζήτηση του νέου Προϋπολογισμού και τη λειτουργία του κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται να παρουσιάσει τις προτάσεις του έπειτα από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και αναλόγως θα κινηθεί στο ζήτημα της επιλογής διοικήσεων στο Δημόσιο, όπου η κυβέρνηση, όπως καταγγέλλεται, σχεδιάζει την τελική επίθεση για την άλωσή του.

Οπως ανακοινώθηκε επισήμως, στις 10 το πρωί της Τετάρτης, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι η συνάντηση θα έχει θεσμικό χαρακτήρα, ωστόσο δεν θέλησε να επεκταθεί στα ζητήματα της ατζέντας και των λεπτομερειών της.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, στόχος του προέδρου είναι η γείωση με τα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και τους πολίτες. Είναι μια κούρσα στην οποία ο Στ. Κασσελάκης τρέχει μόνος του ενόσω παραμένει άλυτο το βαθύ πρόβλημα του κόμματος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα