Κάνουν τη χώρα παράδεισο για τους δουλεμπόρους

Η Ν.Δ. προχωρά σε μια πρωτοφανή και εθνικά επικίνδυνη κίνηση, νομιμοποιώντας τους μετανάστες που ζουν χωρίς άδεια στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια

Ερμαιο στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη, των σημιτικών υπουργών του και των λοιπών μεταλλαγμένων στελεχών που συνθέτουν την ηγετική ομάδα του κόμματος, η Νέα Δημοκρατία προχωρά σε μια πρωτοφανή και εθνικά επικίνδυνη κίνηση, που κινδυνεύει να μετατρέψει τη χώρα σε απόλυτο προορισμό για όλα τα δουλεμπορικά συστήματα μεταφοράς παράνομων μεταναστών προς την Ευρώπη.

Με το καλήμερα, η… δεύτερη φορά Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίζει να νομιμοποιήσει χιλιάδες παράτυπους μετανάστες, καθώς με τροπολογία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη προβλέπεται πως οι μετανάστες τρίτων χωρών που διέμεναν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2023 χωρίς άδεια στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια τώρα έχουν το δικαίωμα να τους χορηγηθεί νόμιμη άδεια διαμονής από τη γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και πλέον με το άρθρο 4 απλοποιούνται οι προϋποθέσεις και όσοι έχουν μπει παράνομα έως 30/11/23 και έχουν τρία αντί για επτά έτη αποκτούν ειδική άδεια διαμονής τόσο αυτοί όσο και οι οικογένειές τους. Αρα μειώνονται οι προϋποθέσεις κατά τέσσερα έτη. Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης, η οποία ανάβει το πράσινο φως σε όλα τα δουλεμπορικά συστήματα της Μεσογείου ώστε γίνει η Ελλάδα η χώρα όλων των παράτυπων μεταναστών του κόσμου, έχει προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων, τόσο στην κοινωνία όσο όμως και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Απόσυρση

Ο Αντώνης Σαμαράς, με μια πύρινη επιστολή, ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, ενώ άφησε και σαφή αιχμή κατά του ίδιου του πρωθυπουργού, λέγοντας πως «είναι τελείως άστοχο να ακούγεται ότι η λύση του δημογραφικού προβλήματος μπορεί να είναι η νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών». Με αυτόν τον τρόπο επί της ουσίας ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος το 2022 είχε δηλώσει πως η νομιμοποίηση των μεταναστών μπορεί να λειτουργήσει ως λύση για το Δημογραφικό.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», αντίθετοι με την τροπολογία είναι τουλάχιστον 15 βουλευτές που έχουν αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό. Ενας εξ αυτών, μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά στη «δημοκρατία»: «Αυτή η κίνηση ξεχειλίζει το ποτήρι της υπομονής». Η εναντίωση φυσικά σε αυτή την προκλητική και επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης, που θέλει με διαδικασίες fast track να προχωρήσει στη νομιμοποίηση χιλιάδων παράτυπων μεταναστών, αποτελεί βόμβα στα θεμέλια όχι μόνο της κοινωνικής συνοχής, αλλά και της αγοράς εργασίας. Και αυτό διότι η νομιμοποίηση χιλιάδων μεταναστών και η απορρόφησή τους στην παραγωγική διαδικασία με μισθούς ιδιαίτερα χαμηλούς θα έχουν ως αποτέλεσμα την υποτίμηση των μισθών και των Ελλήνων.

Το εντυπωσιακότερο στοιχείο είναι πως η απόφαση αυτή της κυβέρνησης, η οποία θέτει σε κίνδυνο τα θεμέλια της σύγχρονης Ελλάδας που βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης μετά τη δεκαετή κρίση, γίνεται δήθεν με στόχο την ενίσχυση του εργατικού δυναμικού και τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Κοινώς επιχειρηματολογία που θα ζήλευε και το πιο περιθωριακό αριστερό γκρουπούσκουλο. Ακόμα πιο εντυπωσιακό, βέβαια, είναι το στοιχείο πως τη ρητορική αυτή υιοθέτησαν ο… πρώην σκληροπυρηνικός αλλά διαχρονικός κωλοτούμπας της πολιτικής Αδωνις Γεωργιάδης και ο Δημήτρης Καιρίδης. Ο κ. Γεωργιάδης, μετά τη δήλωση Σαμαρά, φρόντισε να ξαναπάει στη Βουλή, για να πει ότι ναι μεν είναι σεβαστές οι απόψεις Σαμαρά, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να κάνει τη δουλειά της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα