Κάλαντα… διαμαρτυρίας στους βουλευτές της Ν.Δ.

Τα… άκουσαν στην περιφέρεια από τη βάση του κόμματος και τους ψηφοφόρους τους για επιλογές της κυβέρνησης τους πρώτους εφτά μήνες της… δεύτερης φοράς Μητσοτάκη

Τα… κάλαντα άκουσαν φέτος οι «γαλάζιοι» βουλευτές της περιφέρειας, οι οποίοι έγιναν δέκτες πολλών παραπόνων από τη βάση του κόμματος και τους ψηφοφόρους τους κατά τη διάρκεια των φετινών γιορτών. Οι βουλευτές της περιφέρειας τα… άκουσαν για τα καλά από τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, που τους επιφύλασσε ένα όχι και τόσο γιορτινό καλωσόρισμα μετά τους πρώτους εφτά μήνες της… δεύτερης φοράς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οπως πληροφορούμαστε, στο επίκεντρο της κριτικής του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας προς τους βουλευτές του βρέθηκε πρώτα και κύρια η ψήφιση του νομοσχεδίου νομιμοποίησης των παράτυπων μεταναστών.

Μπορεί στα τηλεοπτικά πάνελ οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να τα έβρισκαν εύκολα για τη μετεκλογική τους κωλοτούμπα, αναμασώντας με τρόπο μονότονο τα non papers του κόμματος, ωστόσο στην πραγματική ζωή τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα, καθώς οι άνθρωποι που στήριξαν το κόμμα, με στόχο να υπάρχει μια πραγματική πολιτική ασφάλισης των συνόρων και περιορισμού της μετανάστευσης, δεν πείθονταν.

Τα προβλήματα όμως για τους «γαλάζιους» βουλευτές δεν τελείωσαν εκεί, καθώς οι άνθρωποι που στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία, δίνοντάς της ποσοστό άνω του 40%, έθεταν μετ’ επιτάσεως το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, θέμα που έχει καταφέρει να διχάσει τον κόσμο του κόμματος. Το Μαξίμου, παραδομένο στο αφήγημα του πολιτικού κέντρου και του δήθεν εκσυγχρονισμού, έχει αποφασίσει να φέρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προς ψήφιση. Ωστόσο για την κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας, που αυτοπροσδιορίζεται ως συντηρητική, η απόφαση αυτή δημιουργεί δυσαρέσκεια, πόσο μάλλον χωρίς να έχει προηγηθεί κοινωνικός διάλογος και να έχουν υπάρξει οι απαραίτητες εγγυήσεις. Και αυτή τη δυσανασχέτηση την εκφράζει με τρόπο έντονο, σαφή και δημόσιο προς τους αντιπροσώπους τους στη Βουλή.

Πέρα όμως από αυτά τα δύο ζητήματα, οι βουλευτές τα άκουσαν για τα καλά και για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης στο φορολογικό αλλά κυρίως για την ακρίβεια, που συνεχίζει να δοκιμάζει τις αντοχές του κόσμου. Το επιχείρημα περί εισαγόμενης ακρίβειας έχει πάψει να πείθει τον κόσμο, ενώ οι διαρκείς ανατιμήσεις -ακόμα και στα πλέον βασικά προϊόντα- έχει αρχίσει να εξαγριώνει τον κόσμο. Αν σε όλα αυτά προστεθεί και η κατάσταση στον πρωτογενή τομέα, τότε καταλαβαίνει εύκολα κάποιος πως τα φετινά Χριστούγεννα αποτέλεσαν μια πραγματική δοκιμασία για τους «γαλάζιους» βουλευτές. Το ζήτημα είναι αν αυτή η ανησυχία, που ακούνε δεξιά και αριστερά οι βουλευτές, θα φτάσει και στα αυτιά του Μαξίμου ή θα παραμείνει υπό μορφή παραπόνων μεταξύ των ίδιων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα