Εκτεθειμένος ο Αρβανίτης!

Υπόλογος ο ευρωβουλευτής μετά την ομολογία πως ο ίδιος συνέγραψε το ψήφισμα για διακοπή της χρηματοδότησης της Ελλάδας από την Κομισιόν. Διαψεύδει ο ίδιος

Βαριά εκτεθειμένος βγαίνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης μετά τη χθεσινή του ομολογία πως ο ίδιος συνέγραψε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο ζητά μέχρι και τη διακοπή της χρηματοδότησης της Ελλάδας από την Κομισιόν. «Εγώ προσωπικά έγραψα το άρθρο του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου που λέει ότι, αν δεν συμμορφωθεί η Ελλάδα, πρέπει να κοπούν τα κονδύλια της Ε.Ε.» δήλωσε με τρόπο κυνικό στον τηλεοπτικό σταθμό Open, αδυνατώντας προφανώς και ο ίδιος να κατανοήσει τη σημασία των λεγομένων του.

Οπως ήταν αναμενόμενο, η παραδοχή-βόμβα του Κώστα Αρβανίτη προκάλεσε τόσο τα ερωτήματα των δημοσιογράφων όσο και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θάνου Πλεύρη. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε, διευκρίνισε ότι έγραψε το τελευταίο άρθρο, ενώ διαχώρισε τη θέση του λέγοντας ότι ο ίδιος προσωπικά μετείχε στη διαδικασία. «Οχι “οι” ευρωβουλευτές – “ο” ευρωβουλευτής. Εγώ το έγραψα» είπε. Ο κ. Αρβανίτης διευκρίνισε μάλιστα και το περιεχόμενο του άρθρου στο οποίο συνέδραμε. «Στο άρθρο 27, που συνέβαλα, ουσιαστικά λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει πλήρως τα εργαλεία. Θα πρέπει η Ελλάδα να συμμορφωθεί με αυτό, αλλιώς θα κοπούν τα κονδύλια της Ε.Ε.» είπε, προσθέτοντας: «Δεν λέει αυτό που λέτε εσείς, ότι ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να κοπούν τα κονδύλια».

Οπως ήταν αναμενόμενο, η αναφορά του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης, με τον Παύλο Μαρινάκη να εξαπολύει μετωπική επίθεση. «Παραδέχτηκε και δήλωσε περήφανος που ήταν εμπνευστής του άρθρου για την περικοπή κονδυλίων από την Ελλάδα. (…) Πάρα πολύ σοβαρά πράγματα, δεν έχουν προηγούμενο – τι κάνουν κάποιοι για την Ελλάδα εκτός Ελλάδας. Θυμάστε πολλές περιπτώσεις συκοφάντησης της χώρας, και αυτή είναι άλλη μία» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μεταξύ άλλων. Μετά τον σάλο, ο Κώστας Αρβανίτης επανήλθε, χαρακτηρίζοντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «προπέτη», για τον οποίο ισχυρίζεται πως αγνοεί παντελώς ακόμα και τις στοιχειώδεις διαδικασίες συνδιαμόρφωσης κειμένων, οι οποίες εφαρμόζονται από συστάσεως Ευρωκοινοβουλίου, κάνοντας λόγο για ενόχους, ψεύτες και αδιάβαστους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει πως η δική του συνεισφορά στο πρόσφατο ψήφισμα της Ευρωβουλής κατά της χώρας μας αφορά το άρθρο 27, το οποίο ορίζει πως οι Ελληνες πολίτες δεν πρέπει επ’ ουδενί να στερηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια ή άλλη στήριξη ως αποτέλεσμα των καταδικασθεισών από το Ε.Κ. πολιτικών, υπεύθυνη για τις οποίες είναι μονάχα η κυβέρνηση, την οποία προσπαθεί να υπερασπιστεί ο κ. Μαρινάκης.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο ψήφισμα αφορούσε την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, ενώ πέρασε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ευρεία πλειοψηφία, καθώς το είχαν στηρίξει Σοσιαλιστές και Δημοκράτες (S&D), Πράσινοι, Φιλελεύθεροι (Renew) και Αριστερά. Συγκεκριμένα, στο ψήφισμα καταγράφονται οι φυσικές και προφορικές απειλές, καθώς και οι καταχρηστικές αγωγές (SLAPPS) εναντίον δημοσιογράφων από υψηλά ιστάμενους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού, η παράνομη χρήση λογισμικού παρακολούθησης, όπως το Predator, εναντίον πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων, ενώ επικρίνει την παράνομη εργαλειοποίηση του όρου «απειλή για την εθνική ασφάλεια» και σημειώνει την επιρροή του πρωθυπουργού στην ΕΥΠ, που τελεί υπό την άμεση εποπτεία του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα