Εμετική αγόρευση από τον Φλωρίδη!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε με χυδαίο υβρεολόγιο στη Βουλή ότι η αντιπολίτευση «είναι για τα μπάζα»

Κλιμακώθηκε κατακόρυφα χθες στη Βουλή η κριτική της αντιπολίτευσης, η οποία, καθώς η διαδικασία κορυφώνεται εν όψει της σημερινής ψηφοφορίας, όπου το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο, στήνει στο εδώλιο τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τους ανθρώπους των σκοτεινών μηχανισμών, οι οποίοι την ώρα που η Ελλάδα θρηνούσε τα παιδιά της στο κρατικό έγκλημα των Τεμπών εκείνοι είχαν ως προτεραιότητα την αλλοίωση των στοιχείων.

Προκάλεσε ιδιαίτερα η εμπρηστική εμφάνιση του υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη, ο οποίος υποστήριξε με εμετικό υβρεολόγιο ότι η αντιπολίτευση «είναι για τα μπάζα». Οι παριστάμενοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εκνευρίστηκαν όταν τους καταλόγισε «φασιστική» συμπεριφορά.

«Του προτείνω να συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων που μας περιέγραψαν πώς έψαχναν εβδομάδες μετά το τραγικό δυστύχημα να βρουν προσωπικά αντικείμενα των παιδιών ή των συγγενών τους εκεί όπου μεταφέρθηκαν με τα μπάζα μαζί τα υπολείμματα του δυστυχήματος. Δεν είναι ότι δεν έχει συναίσθηση, δεν έχει ούτε ηθική ο κ. Φλωρίδης. Εφτασε στο σημείο, ως σύγχρονος πολιτικός γενίτσαρος, να μας κατηγορήσει για αριστερόστροφο φασισμό. Είναι γνωστά η κατρακύλα του και ο λαϊκισμός του. Πιο ακροδεξιός από τον κ. Βορίδη έχει καταντήσει» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλος.

Στο ίδιο μήκος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος παρατήρησε ότι ο Γ. Φλωρίδης υποστήριζε το πρωί πως ο ανακριτής «δεν μπορούσε να ανοίξει να ακούσει τις συνομιλίες αυτές όλων των εμπλεκομένων (σ.σ.: σταθμάρχη και οδηγών), διότι δεν υπήρχε σχετική νομική πρόβλεψη».

Να κατονομάσει τα συμφέροντα

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως Ολγα Γεροβασίλη, η γραμματέας της Κ.Ο. Θεοδώρα Τζάκρη και ο Γ. Καραμέρος, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, όπως η γραμματέας της Κ.Ο. Ευαγγελία Λιακούλη και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Δ. Μάντζος και Μ. Κατρίνης, κάλεσαν την κυβέρνηση να κατονομάσει τα οικονομικά συμφέροντα που την πολεμούν, χαρακτηρίζοντας την καταγγελία του Μαξίμου «ανέκδοτο».

Την ίδια ώρα έθεσαν επιτακτικά σειρά ερωτημάτων, τα οποία -κατά γενική ομολογία- αποφεύγουν ακόμα και τώρα να απαντήσουν από τα κυβερνητικά έδρανα, επιδεικνύοντας αμήχανη και ένοχη συμπεριφορά. Συγκεκριμένα, οι ομιλητές των δύο κομμάτων ερωτούν ποιοι είχαν πρόσβαση στα ηχητικά, ποιοι συμμετείχαν στο μοντάζ, ποιοι αποφάσισαν να σταλούν τα ηχητικά στις ανακριτικές Αρχές με καθυστέρηση δύο ημερών και ποιος έδωσε στο «Πρώτο Θέμα» λίγες ώρες μετά την τραγωδία το μονταρισμένο υλικό των συνομιλιών.


Βολές Βελόπουλου κατά κυβέρνησης, αλλά και αιχμές για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

Κατά πάντων έβαλε ο Κυριάκος Βελόπουλος, ξεκαθαρίζοντας σε κάθε περίπτωση πως θα καταψηφίσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, στηρίζοντας την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ. «Αυτό δεν είναι δημοκρατικό, αλλά τυραννικό τόξο» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, καταλογίζοντας στον Νίκο Ανδρουλάκη «πολιτικάντικους» λόγους πίσω από την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας και στον Στέφανο Κασσελάκη «γραφικότητα», με φόντο το αίτημά του για εκλογές.

«ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφετε και μιμείστε την Ελληνική Λύση. Πόσο δημοκρατικό είναι να αντιγράφεις και να μιμείσαι; Σας λέμε, λοιπόν: καλύτερα να αποτύχεις πρωτοτυπώντας, παρά να επιτύχεις μιμούμενος. Σας λέμε ό,τι έλεγε ο Βίκτορ Ουγκό: “Μη μιμείσαι κανέναν και τίποτα. Το λιοντάρι που μιμείται ένα άλλο λιοντάρι γίνεται πίθηκος”» ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος, επιτιθέμενος τόσο στην Κουμουνδούρου όσο και στη Χαριλάου Τρικούπη.

Αναφερόμενος, πάντως, στον πρώην υπουργό Υποδομών, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης σχολίασε: «Ψάχνετε το κεφάλι του Καραμανλή και Ηρώδης είναι ο Μητσοτάκης, ενώ Σαλώμη είναι τα φιλικά σας μίντια. Εμείς ψάχνουμε τα κεφάλια όλων, να πάνε φυλακή όλοι οι υπεύθυνοι». Μάλιστα, σημείωσε πως η Ν.Δ. κερδίζει έξι μήνες ανενόχλητης παραμονής στην εξουσία, για να μην μπορεί να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας για τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών και την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.


Μύδροι Νατσιού κατά Μαξίμου

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός, στέλνοντας το μήνυμα πως έφτασε η ώρα της απόδοσης δικαιοσύνης για την τραγωδία των Τεμπών. «Μια κρίση, μια τραγωδία σαν αυτή που συζητάμε, έχει δύο αποτελέσματα: αν είσαι αθώος, γίνεται αφορμή να πετάξεις ψηλά, καθαρός, όπως τα περιστέρια. Αν είσαι ένοχος, θα βουλιάξεις στις λάσπες, όπως τα βατράχια. Εσείς αυτό κάνετε εδώ και έναν χρόνο. Με μπαζώματα, αποκρύψεις, παραποιήσεις τεκμηρίων, κωλυσιεργίες και λοιπά βορβορώδη πονηρεύματα τσαλαβουτάτε στη λάσπη» ανέφερε, παρεμβαίνοντας στη μαραθώνια συζήτηση στην Ολομέλεια, όπου συζητείται η πρόταση δυσπιστίας.

Μάλιστα, αυτό που κατήγγειλε είναι πως το πρώτο πράγμα το οποίο μπάζωσε η κυβέρνηση είναι η συνείδησή της. «Ομως, η αλήθεια βγαίνει στο φως. Η λέξη “αλήθεια” παράγεται από το “άλφα” το στερητικό και τη “λήθη”, είναι αυτό που δεν ξεχνιέται. Ευτυχώς, υπάρχει ο λαός, που κρατά αναμμένη τη λαμπάδα της αλήθειας» ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Νατσιός.


Τα γυρίζει ο Τριαντόπουλος

Επιμένει στους ψευδείς ισχυρισμούς του ο Χρήστος Τριαντόπουλος, λέγοντας πως δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για το σκανδαλώδες μπάζωμα του χώρου της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, διαψεύδοντας επί της ουσίας τον εαυτό του, καθώς ο ίδιος είχε ομολογήσει την περίοδο του δυστυχήματος ότι είχε αναλάβει την «αποκατάσταση» της περιοχής. Παίρνοντας τον λόγο στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας και μάλιστα… αξημέρωτα, στις εννιά το πρωί, προκειμένου να περάσει στα ψιλά, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης κατήγγειλε μεθοδευμένη προσπάθεια εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου, που βασίζεται σε μια αβάσιμη σεναριολογία, σε fake news και ψέματα.

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος διέψευσε μονότονα τις καταγγελίες περί εντολών του για διαμόρφωση του χώρου του δυστυχήματος, επιμένοντας πως ο ίδιος δεν συμμετείχε στο Συντονιστικό και πως όλες οι ενέργειες έγιναν βάσει πρωτοκόλλων και βάσει του ειδικού σχεδίου ανθρώπινων απωλειών από επιχειρησιακούς παράγοντες, επιρρίπτοντας ξανά όλες στις ευθύνες στα στελέχη και όχι στην κυβέρνηση.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα