Σάλο έχουν προκαλέσει όσα είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιχ. Ταμήλος σε επιτροπή της Βουλής, διαμαρτυρόμενος ότι δεν θέλει να συμμετέχει στις συνεδριάσεις αν δεν πληρώνεται! Το επίμαχο βιντεάκι, τραβηγμένο κατά τη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδάτινων Πόρων της Βουλής, είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από την εκπομπή «Ράδιο αρβύλα» του ΑΝΤ1 και σε αυτό ο κ. Ταμήλος αφήνει να εννοηθεί ότι προτιμά να γυρνά στα υπουργεία για τα αιτήματα των ψηφοφόρων του παρά να βρίσκεται στη Βουλή, χωρίς μάλιστα να πληρώνεται. Ο διάλογος με την πρόεδρο της υποεπιτροπής Διονυσία Αυγερινοπούλου είναι χαρακτηριστικός:
ΤΑΜΗΛΟΣ: «Αυτή η επιτροπή δεν είναι αμειβόμενη. Είναι υποεπιτροπή».
ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ: «Αμειβόμαστε για μια συνεδρίαση τον μήνα, κύριε συνάδελφε».
ΤΑΜΗΛΟΣ: «Εδώ δεν είναι πανεπιστήμιο για να μάθουμε τι γίνεται. Οποιος ξέρει, ξέρει. Τώρα θα τα μάθουμε; Θα πληρωνόμαστε μία φορά τον μήνα και θα ερχόμαστε εδώ κάθε εβδομάδα για να μιλάμε; Δεν έχει νόημα. Ερχεται κι ο χειμώνας τώρα και θα έχει Βουλή κάθε μέρα. Δεν θα έχουμε χρόνο» κατέληξε διαμαρτυρόμενος έντονα ο βουλευτής.
Το σόου Ταμήλου όμως είχε και συνέχεια, καθώς η ώρα περνούσε και ακούστηκε ξανά να διαμαρτύρεται στην πρόεδρο. «Αντε να τελειώνουμε. Εχουμε και δουλειές. Από τις τρεις η ώρα είμαστε εδώ, ρε παιδιά, και έχει πάει επτά».
Παρ’ όλα αυτά χθες, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση των ρηθέντων Ταμήλου, ο βουλευτής Τρικάλων δεν έδειξε να μετανιώνει και προχώρησε ακόμα ένα βήμα παρακάτω. «Δουλειά του βουλευτή δεν είναι να είναι στη Βουλή όλη μέρα και να είναι στις επιτροπές, αλλά να τρέχει στα υπουργεία και να παλεύει για τα αιτήματα του νομού του. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τα λεφτά. Σιγά τα λεφτά κιόλας, 75 ευρώ η συνεδρίαση. Εχω στείλει και επιστολή στον Μεϊμαράκη να μειωθούν οι επιτροπές» είπε.
Αργά το απόγευμα πάντως ο κ. Ταμήλος τα έβαλε με τους δημοσιογράφους. «Αντί οι δημοσιογράφοι να μας κατηγορείτε γι’αυτά που ψηφίζουμε μας κατηγορείτε επειδή ξύνουμε τα αρχ …μας» είπε σε δημοσιογράφο.
Γιώργος Λυκουρέντζος

