•Δεν ησυχάζει η Ελλάδα
•Καταιγίδα εκβιασμών από την Ευρώπη για Προσφυγικό, Ασφαλιστικό, δημοσιονομικά αξιολόγηση και ρευστότητα
Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο
Η Θέση μας: Μαύρα σενάρια εθνικού διχασμού
Διαβάστε online την «δημοκρατία», εδώ
Διαβάστε ακόμη:
▷Περιμένουν τον Παπασταύρου πότε θα… πάει να πληρώσει!
«Λίστα Λαγκάρντ»! Περίεργη ελαστικότητα των αρχών για τον σύμβουλο του Σαμαρά. Νομικοί κύκλοι αναρωτιούνται «αν υπάρχουν πιέσεις»
▷ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΗΓΕΣ
Το σχέδιο «εξαφάνισης» του ψυχρόαιμου Τόμσεν
Με αντάλλαγμα την ψήφο προς τη Λαγκάρντ για την ανανέωση της θητείας της στο ΔΝΤ.
▷Αμαρτίαν ουκ έχω…
Ο απίστευτος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Κωνσταντόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας) ζήτησε συγγνώμη σε εκδήλωση επειδή ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης – αν και παπαδοπαίδι- και μετά (άγνωστο για ποιον λόγο) ανακάλεσε
▷Οι δύο ξένοι
Τα απόνερα από την ημηρεσίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό. Οι «θέσεις» Τσίπρα, οι προτάσεις Μητσοτάκη και το φάουλ του αρχηγού της Ν.Δ. με το «σκάνδαλο Κατρούγκαλου»
▷«Μάχη» στη Θεσσαλονίκη
Ετοιμάζεται θερμή υποδοχή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σήμερα, στα εγκαίνια της 26ης Agrotica, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ
Λάδι στη φωτιά από τον Αλεξιάδη
«Δεν πρέπει να διαμαρτύρονται, οι αγρότες πληρώνουν τους λιγότερους φόρους από όλους»
▷Ο «υπεράνω υποψίας» του σχολικού κυλικείου
Ενώπιον του ανακριτή χθες! Διαζύγιο ζητά η σύζυγός του.
▷Καταστροφή για 25.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ
▷Ηγούμενος ετών 101
Ο αρχιμανδρίτης Ιερεμίας της αγιορείτικης Μονής Παντελεήμονος
▷Βόμβα μεγατόνων(85 δισ. ευρώ) τα χρέη των ιδιωτών προς την Εφορία
Ρεπορτάζ|
Νίκος Ελευθερόγλου
Ενενήντα ημέρες κόλασης περιμένουν την Ελλάδα, κατά τις οποίες θα κορυφωθούν οι εκβιασμοί των Ευρωπαίων σε όλα τα επίπεδα (από το Grexit έως τη συνοριακή απομόνωση της χώρας). Εκτός από την οικονομική ασφυξία που εντέχνως στήνεται και πάλι (με την περιβόητη αξιολόγηση να καθυστερεί), υπάρχει πλέον και η ασφυκτική πίεση του Προσφυγικού, με απειλές που ξεπερνούν κάθε όριο! Το αποτέλεσμα είναι η Ελλάδα να βάλλεται πανταχόθεν.
Χθες το σκηνικό του επερχόμενου τριμήνου της κολάσεως ολοκληρώθηκε. Παρά όσα είχαν συμφωνηθεί στη μίνι σύνοδο του Οκτωβρίου για το Προσφυγικό, η Κομισιόν, με πρώτο και καλύτερο τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, απαίτησε από την Ελλάδα να «σφραγίσει» τα σύνορά της μέσα σε 90 μέρες, διαφορετικά θα κλείσουν τα σύνορά τους όλοι οι υπόλοιποι, θέτοντας επί της ουσίας την Ελλάδα εκτός Ευρώπης (και Σένγκεν). Μάλιστα, στις 4 Φεβρουαρίου θα έρθουν για… έφοδο και διαβουλεύσεις στην Ελλάδα οι υπουργοί Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ και της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.
Αν σε όλα αυτά προστεθούν οι «βόμβες» που απειλούν την κυβέρνηση (Ασφαλιστικό, Φορολογικό, αξιολόγηση, εκλογικός νόμος, κοινωνικές αντιδράσεις) αλλά και ο μόνιμος εφιάλτης της έλλειψης ρευστότητας, είναι σαφές ότι το επόμενο τρίμηνο θα κριθούν τα πάντα, γι’ αυτό και στο Μαξίμου έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός.
Χθες το Κολέγιο των Επιτρόπων που εξέτασε το σχέδιο έκθεσης αξιολόγησης Σένγκεν για την Ελλάδα έδωσε ουσιαστικά τελεσίγραφο τριών μηνών στην χώρα μας για να διορθώσει, όπως υποστήριξε, τα σημαντικά προβλήματα και τις παραλείψεις στον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. (δηλαδή στα ελληνοτουρκικά σύνορα).
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις υπογράμμισε ότι, παρά τη βελτίωση που παρατηρείται από τον περασμένο Νοέμβριο, η Ελλάδα έχει πολλές ελλείψεις στην καταγραφή όσων εισέρχονται σε ευρωπαϊκό έδαφος, στη δακτυλοσκόπηση και στον έλεγχο των εγγράφων τους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα στείλει το σχέδιο έκθεσης στην επιτροπή αξιολόγησης του Συμβουλίου της Ε.Ε. Και, αν εγκριθεί, παύει να αποτελεί σχέδιο και γίνεται έκθεση, βάσει της οποίας η Κομισιόν θα προτείνει συγκεκριμένα μέτρα.
Αν δεν αλλάξει κάτι μετά το τρίμηνο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να προτείνει επαναφορά συνοριακών ελέγχων στο σύνολο ή σε συγκεκριμένα τμήματα των εσωτερικών συνόρων.
Οπως ανέφερε η Κομισιόν, «το σχέδιο έκθεσης -που δεν δημοσιοποιείται- βασίζεται σε αιφνίδιες επιτόπιες επισκέψεις στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα, καθώς και στη Χίο και τη Σάμο, το διάστημα 10-13 Νοεμβρίου 2015».
Την ίδια ώρα η «Handelsblatt» παίρνει θέση υπέρ της χώρας μας, χαρακτηρίζοντας λάθος τις σκέψεις για έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν, ενώ η έτερη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» ζητά να διώξουν την Ελλάδα με τις κλοτσιές από τη Συνθήκη!
Προκαλούν οι Γερμανοί
Θέλουν να κρύψουν τα σχέδιά τους, αλλά δεν μπορούν. Μετά τις ύβρεις Σόιμπλε, οι Γερμανοί άρχισαν και τις προκλήσεις στα εθνικά θέματα. Χθες ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, μιλώντας για το Προσφυγικό, αναφέρθηκε στην ΠΓΔΜ αποκαλώντας τη Μακεδονία! Συγκεκριμένα δήλωσε: «Η Μακεδονία είναι μία χώρα στη διαδικασία εισαγωγής προς την Ε.Ε. και, όπως με όλες τις χώρες που έχουν αυτό το στάτους, το θέμα είναι να αναπτύξουμε και την αστυνομική συνεργασία και συνεργασία ασφάλειας». Πλέον οι Γερμανοί δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα!



