Πειθαρχική έρευνα, με αφορμή την παραίτηση της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου και την αναφορά της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς Ηλιάνας Ζαμανίκα σχετικά με καθυστερημένη αποστολή εγγράφων από τις δικογραφίες κατά Παπαντωνίου – Λιακουνάκου, θα ξεκινήσει άμεσα η προϊσταμένη Επιθεώρησης Δικαστών και Δικαστηρίων, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Δήμητρα Μπουρνάκα.
Η έρευνα θα είναι συνολική, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, κεντρικό ρόλο θα έχουν τόσο οι καταγγελίες της κυρίας Ράικου όσο και η αναφορά της ανακρίτριας, η οποία από τις 31 Ιανουαρίου είχε γνωστοποιήσει ότι από τη δικογραφία για την υπόθεση των φρεγατών δεν της εστάλησαν αρχικά δύο υπολογιστές (που είχαν κατασχεθεί σε έρευνα στην οικία κεντρικού προσώπου του εξοπλιστικού προγράμματος που αφορά τον Γιάννο Παπαντωνίου), καθώς επίσης και έγγραφα από τη δικογραφία για τα ΝΗ90, που αφορούν τον Θωμά Λιακουνάκο.
Το πιο σημαντικό είναι ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν ελήφθησαν υπόψη κατά την άσκηση των ποινικών διώξεων για την υπόθεση Παπαντωνίου, γεγονός που, όπως είναι αντιληπτό, γεννά ερωτήματα, καθώς αυτό το υλικό ούτε έχει αξιολογηθεί ούτε γνωρίζει ουδείς αν στοιχειοθετεί περαιτέρω ευθύνες για ένα πολιτικό πρόσωπο με το οποίο ασχολείται επισταμένως η Βουλή.
Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «κλήθηκαν ήδη από τα αρμόδια θεσμικά όργανα του Αρείου Πάγου τόσο η ανακρίτρια όσο και ο επόπτης ανακριτών να υποβάλουν αντίγραφο της αναφοράς της ανακρίτριας για να ελεγχθούν αρμοδίως οι αναφερόμενες σε αυτήν παραλείψεις. Ομοίως θα ελεγχθούν τα καταγγελλόμενα από την εισαγγελέα Διαφθοράς».
Π. Στάθης

