Πανεπιστήμιο Κρήτης: Στα 200 κορυφαία της Ευρώπης

Στη λίστα με τα 200 καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης κατατάσσεται το Πανεπιστήμιο Κρήτης, σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό κατάταξης πανεπιστημίων Times Higher Education.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης μάλιστα, που παραμένει μεταξύ των θέσεων 171-180 της κατάταξης πανευρωπαϊκά, βρίσκεται και ανάμεσα στα 350 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου – συγκεκριμένα, στις θέσεις 301-350.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ακολουθούν, στην παγκόσμια λίστα, ακόμα πέντε ελληνικά πανεπιστήμια: το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στις θέσεις 401-500, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) στις θέσεις 501-600, ενώ στις θέσεις 601-800 κατατάσσεται το Πανεπιστήμιο Πάτρας.

1η η Οξφόρδη

Το κορυφαίο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στον κόσμο είναι, σύμφωνα με την κατάταξη, το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στη Βρετανία, ενώ δεύτερο έρχεται το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας. Ακολουθεί το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ (ΗΠΑ), ενώ την τέταρτη θέση καταλαμβάνει το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, στη Βρετανία.

Η Παγκόσμια Αξιολόγηση Πανεπιστημίων από τον διεθνή οργανισμό Times Higher Education περιλαμβάνει συνολικά 980 πανεπιστήμια (400 είναι ευρωπαϊκά πανεπιστήμια με έντονη δραστηριότητα) και συντάσσεται βάσει ορισμένων κριτηρίων, μεταξύ των οποίων η διδασκαλία, η έρευνα και η διεθνής εικόνα. Στον συγκεκριμένο κατάλογο κυριαρχούν τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, ενώ σημαντική άνοδο παρουσιάζουν τα πανεπιστήμια από χώρες της Ασίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα