Συνελήφθησαν εννέα άτομαΧειροπέδες σε μέλη δύο εγκληματικών οργανώσεων που διακινούσαν ναρκωτικά στην Αττική και στο κέντρο της Αθήνας πέρασε η Αστυνομία. Μάλιστα, από τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν υπολογίζεται πως τα παράνομα κέρδη των δύο οργανώσεων -που συνεργάζονταν μεταξύ τους- θα ξεπερνούσαν τα 110.000 ευρώ και 160.000 ευρώ, αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα, ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα (οκτώ Ελληνες και ένας Αλβανός) ηλικίας από 25 έως 61 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ύστερα από διερεύνηση και αξιοποίηση πληροφοριών αποκάλυψε την εγκληματική δράση των οργανώσεων που δραστηριοποιούνταν, συνεργαζόμενες μεταξύ τους, στη διακίνηση.
Ιεραρχία
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις δύο ομάδες υπήρχε ιεραρχική δομή, ενώ τα μέλη είχαν διακριτούς ρόλους ως προς τον συντονισμό, την αποθήκευση, τη φύλαξη και τη διακίνηση των ποσοτήτων ναρκωτικών. Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοκαΐνη βάρους 2,5 κιλών, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1,17 κιλού και μικρή ποσότητα ηρωίνης. Ακόμη, κατασχέθηκαν 37.510 ευρώ, 580 γραμμάρια σόδα, κατάλληλη για τη νόθευση κοκαΐνης, 388 γραμμάρια σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης, για νόθευση κοκαΐνης, τέσσερα αυτοκίνητα, ένα μοτοποδήλατο, φυσίγγια, ζυγαριές ακριβείας και κινητά τηλέφωνα. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τα όπλα.

