Ο Μητσοτάκης θα υπογράψει όσα του πουν οι Γερμανοί…

Η «αυλή των θαυμάτων» του γερμανόφιλου Κυριάκου Μητσοτάκη τα έχει όλα: χωλούς, ζητιάνους της εξουσίας, πορτοφολάδες της λαϊκής πίστης, μαχαιροβγάλτες των συμφερόντων του έθνους, φθηνές πόρνες οι οποίες καλύπτουν τα άσχημα και βρόμικα κορμιά τους με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, ρυπαρούς τύπους και τσιλιαδόρους οι οποίοι προστατεύουν τους παπατζήδες της κυβέρνησης.

Από τον Γιώργο Τράγκα

Αν κοιτάξεις προσεκτικά, θα βρεις Κουασιμόδους, αλλά χωρίς τα ευγενικά αισθήματα του καμπούρη που χτυπούσε τις καμπάνες στη Notre Dame. Πουθενά δεν υπάρχει Εσμεράλδα…

Όλοι όσους διάλεξε ο Κυριάκος είναι υπάκουοι και αφοσιωμένοι στο Βερολίνο και στη Sagrada Familia. Έχουν να επιδείξουν οικογενειακές περγαμηνές υποταγής στον γερμανικό αετό. Πάρτε, για παράδειγμα, τον αντιπρόεδρο της σημερινής κυβέρνησης, τον Παναγιώτη Πικραμμένο. Ο πατέρας του ανταμείφθηκε με προνόμια και ανταλλάγματα από τη γερμανική διοίκηση κατοχής στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Είχε την αποκλειστικότητα διανομής του κατοχικού Τύπου.

Ο γιος του, ο σημερινός αντιπρόεδρος, ομιλεί απταίστως τη γερμανική, επενδύει, όπως λέει, το «πόθεν έσχες» του σε γερμανικούς κολοσσούς και ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας νομιμοποίησε το Μνημόνιο, γιατί, όπως είπε, «οι συνθήκες στη χώρα μας προσομοίαζαν εκείνες του πολέμου».

Όλοι έχουν ρίζες στο έπος των Νιμπελούνγκεν. Λατρεύουν και προσκυνούν τον ξανθό Ζίγκφριντ. Ο παππούς του κ. Σκυλακάκη, επικεφαλής των γερμανόφιλων στην περίοδο Μεταξά. Ο πατέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, δωσίλογος των Γερμανών. Ο γιος, δραπέτης τώρα στη Γερμανία, κολλητός του σημερινού πρωθυπουργού την περίοδο κατά την οποία ήταν διευθύνων σύμβουλος – τοποτηρητής της Siemens Ελλάδος. Οικογένειες που ευεργετήθηκαν με προνόμια και ανταμοιβές από το χιτλερικό καθεστώς.

Ποτέ δεν θα ακούσετε Μητσοτάκη να ζητεί έστω και χαμηλόφωνα τις αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο από τους Γερμανούς. Ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού μιλούσε με υπερηφάνεια και κομπασμό για τις ιδιαίτερες σχέσεις του με τους Γερμανούς και την Καγκελαρία (οι δηλώσεις του αυτές έχουν μεταδοθεί κατ’ επανάληψη στο ραδιόφωνο).

Η Sagrada Familia είχε πάντα καλές σχέσεις με την οικογένεια Μπους, το ίδρυμα Κλίντον και, ειδικά, με το ίδρυμα Σόρος, αλλά σηκωνόταν όρθια όταν άκουγε τη φωνή του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα.

Ο Κυριάκος έχει φτιάξει μια κυβέρνηση-καθεστώς, η οποία εκτιμάται ότι είναι έτοιμη να δεχθεί και να υπογράψει όσα της πουν οι Γερμανοί. Όλα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες με την Τουρκία, δηλαδή η αυξημένη προκλητικότητα των γειτόνων, το γεγονός ότι οι στόλοι είναι «μύτη με μύτη» στο Αιγαίο, οι δήθεν υποστηρικτικές δηλώσεις του Βερολίνου, αποτελούν την τελική φάση του «μαγειρέματος» μιας συμφωνίας για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Τα πάντα έχουν συμφωνηθεί στο παρασκήνιο, αλλά απαιτείται ψυχολογική προετοιμασία του ελληνικού πληθυσμού. Για την ακρίβεια, «σοτάρεται» τώρα το πώς θα παρουσιαστεί εντός και εκτός Ελλάδος η προσάρτηση περιοχών του Αιγαίου από την Τουρκία, είτε μέσω διμερούς καθολικής διαπραγμάτευσης είτε μέσω Χάγης, αφού μπουν μέσα στο συνυποσχετικό όλες οι διεκδικήσεις της Άγκυρας. Από το Βερολίνο εκτιμάται ότι ο Κυριάκος είναι η ιδανική «νοσηρή» προσωπικότητα για τη μεγάλη ταπεινωτική ήττα του ελληνικού έθνους.

Ο (υ)ιός Μητσοτάκης έχει φτιάξει μια κυβέρνηση-καθεστώς, η οποία εκτιμάται ότι θα εφαρμόσει πιστά όλες τις οδηγίες της Καγκελαρίας. Έχει τοποθετήσει στην Προεδρία της Δημοκρατίας την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μία κυρία, ασήμαντη και άγνωστη προσωπικότητα για τον διεθνή περίγυρο, την οποία ακολουθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας πλήθος αντιλαϊκών αποφάσεων. Έχει αντιπρόεδρο τον γερμανόφωνο Πικραμμένο και κάνει στενή παρέα με τον κ. Ροζάκη, τους αδελφούς Ζαββού (του ιδρύματος Σόρος), τα μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ και όσους έχουν εργαστεί σκληρά για να εισαχθεί στην Ελλάδα ένας χείμαρρος τουρκικής κουλτούρας και ένα βαθύ αίσθημα φοβίας απέναντι στους γείτονες. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος καλείται από τους Γερμανούς να αλλάξει τα σύνορα και να χαλκεύσει περισσότερα οικονομικά δεσμά στη χώρα. Και θα το κάνει, αν δεν τον εμποδίσουμε.

Στην «αυλή των θαυμάτων» του Μητσοτάκη οι περισσότεροι είναι κλαυσίγελοι. Κλαίνε μπροστά στον λαό, απαγγέλλουν ποιήματα και γελάνε πίσω από την πλάτη του. Ο Μητσοτάκης τοποθέτησε πλάκα στο κτίριο της Marfin εναντίον της «μισαλλοδοξίας και του διχασμού», ενώ ψήφισε με χέρια και με πόδια την είσοδο του καταστροφικού και διχαστικού Μνημονίου στη ζωή των Ελλήνων. Η Ελληνική Αστυνομία ποτέ δεν βρήκε τους δολοφόνους τριών αθώων ανθρώπων μέσα στο υποκατάστημα της Marfin. Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου έβαλε γνωστό δικηγόρο των Αθηνών να στείλει εξώδικο στον Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση για τη δήθεν σπουδή τους να εντοιχίσουν αναμνηστική πλάκα, εκεί όπου κάηκαν ζωντανοί οι τρεις άνθρωποι. Και πέσανε λυτοί και δεμένοι να μη φτάσει το εξώδικο στο Μαξίμου.
Φυσικά, όλο το πανελλήνιο γνωρίζει ότι η μαζική δολοφονία έγινε για να διαμορφωθεί ένα συλλογικό αίσθημα ενοχής και να φύγουν οι πληγωμένοι από το Μνημόνιο «αγανακτισμένοι» από την πλατεία Συντάγματος, μαζί με τα σιδερόφρακτα τείχη που εμπόδιζαν τον λαό να εισέλθει στο Κοινοβούλιο των ατέλειωτων ΝΑΙ υπέρ της οικονομικής κατοχής.

Στην «αυλή των θαυμάτων» του γερμανόφιλου και υπάκουου υπηρέτη της κυρίας Μέρκελ «κλαίνε» για το ολοκαύτωμα στο Μάτι και «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους» για όσα συνέβησαν εκείνη τη νύχτα μέσα στην Πυροσβεστική ή στην Αστυνομία. Ουδείς μιλάει για την κατάσταση στις κρατικές υπηρεσίες μετά τις περικοπές των δαπανών που έφερε το γερμανικό Μνημόνιο.

Όλοι οι ρυπαροί της «αυλής των θαυμάτων» ψιθυρίζουν, δακρύζουν, αλλά ποτέ δεν λένε ανοιχτά ότι αυτή η χώρα δεν έχει ασθενοφόρα, δεν έχει πυροσβεστικά αεροσκάφη, δεν έχει απαραίτητο εξοπλισμό για θεομηνίες, σεισμούς και καταποντισμούς. Όλα περιορίζονται στην ατομική ευθύνη, είτε πρόκειται για πυρκαγιά είτε για κορονοϊό. Οι κάτοικοι στο Μάτι έφταιγαν για τα στενά δρομάκια της περιοχής, για την αυθαίρετη δόμηση. Καμία εφημερίδα, ούτε η «Καθημερινή» ούτε άλλη, δεν φώναξε: «Γιατί κρατήθηκαν στο έδαφος τα ελικόπτερα μετά την κατάσβεση της φωτιάς στην Κινέτα, ενώ καίγονταν άνθρωποι στο Μάτι;»

Όλα τα βλέπει κανείς στην «αυλή των θαυμάτων» της γερμανόφιλης κυβέρνησης. Ο Τσιόδρας κλαίει για τον παππού και τη γιαγιά. Απαγγέλλει στίχους και μετά φωτογραφίζεται ως top model για το εξώφυλλο του περιοδικού της Aegean. Το είδαμε και αυτό…

Προκειμένου να αντέξει το μνημονιακό ΕΣΥ το βάρος πιθανού μεγάλου αριθμού ασθενών από Covid-19 επελέγησαν τα ακραία μέτρα και η καταστροφή της οικονομίας. Για ακόμη μια φορά έσπευσαν να καλύψουν την ντροπή της άθλιας οικονομικής κατάστασης στην αποικία εξαιτίας της γερμανικής κατοχής.

Η Σία Κοσιώνη ακούει υπομονετικά τον κ. Σύψα να μιλάει για το περίφημο Remdesivir στο «παράθυρό» της, να αναζητεί το εμβόλιο και να προειδοποιεί με νέο lockdown, τριγυρισμένος από δωρεές και επιχορηγήσεις της πολυεθνικής Gilead και άλλων φαρμακοβιομηχανιών. Εδώ που τα λέμε, όλοι περιμένουν πότε θα «σκάσει μύτη» το εμβόλιο, όπως εκείνο του Η1Ν1, το οποίο αγοράσαμε από την GlaxoSmithKline και το πετάξαμε στη χωματερή.

Όλα «δουλεύουν ρολόι» υπέρ των δυνάμεων κατοχής επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη. Η «Καθημερινή» έχει «αποκλειστικότητες». Η ΕΣΗΕΑ ακούει και βλέπει μόνο όταν θίγονται φιλοκυβερνητικά έντυπα. Έχει επιλεκτική ακοή και όραση. Εδώ και καιρό δεν ακούει τις επισημάνσεις του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου για την έλλειψη δημοσιογράφων στην καθημερινή ενημέρωση των κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά.

Επίσης, δεν έχει αντιληφθεί ότι πολλά έντυπα του εξωτερικού γράφουν για την έλλειψη ελευθερίας και ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα. Δεν διάβασε πριν από μερικά 24ωρα το γαλλικό περιοδικό «Slate», το οποίο έγραφε ότι «ο κ. Μητσοτάκης ηγείται μίας ανελεύθερης Δημοκρατίας». Παρουσιάζει συμπτώματα Αλτσχάιμερ σε ό,τι αφορά την ελευθεροτυπία, την ελεύθερη κίνηση των ιδεών και την ισότιμη μεταχείριση παλαιών και νέων μελών της.

Μην έχετε καμία αμφιβολία. Ο Κυριάκος θα τα υπογράψει όλα. Με τη βοήθεια του Σκάι και την ανοχή της ομάδας Σαμαρά – MEGA. Όλα αυτά που ακούτε και διαβάζετε είναι η αρχή του τέλους.

Ο Covid-19 και τα ακραία μέτρα, όπως και η καθημερινή διάχυση του φόβου από τον Σκάι και τις δύο μεγάλες ιστοσελίδες τις οποίες χρηματοδοτεί η κυβέρνηση για κάτι που δεν υφίσταται πλέον ως μεγάλη απειλή, διευκολύνουν τον γερμανόφιλο πρωθυπουργό να «αδειάσει» τις ψυχές των Ελλήνων. Να πείσει τους Eλληνες ότι προκειμένου να «σώσουν» τις ζωές τους πρέπει να αποδεχθούν και τις οικονομικές περικοπές και την εθνική ταπείνωση στο Αιγαίο. Oπως άδειασαν την πλατεία Συντάγματος από τους «αγανακτισμένους», έτσι «κλείδωσαν» στα σπίτια τους φοβισμένους. Και στις δύο περιπτώσεις επιδίωκαν την παθητικοποίηση του λαού.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Βερολίνου, ο «νοσηρός» εμφανίζεται πλέον ως κομιστής μεγάλου πακέτου ενίσχυσης (72 δισ. ευρώ), ενώ στην πραγματικότητα ούτε 1 ευρώ δεν δίνεται χωρίς να ελέγχεται από το Βερολίνο και χωρίς να έχει τόκους ή προϋποθέσεις. Και επιδεικνύει την υπό έλεγχο οικονομική υποστήριξη προκειμένου να πάει σε ταπεινωτικό τραπέζι διαπραγμάτευσης με την Τουρκία.

Η μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί ήταν η τελευταία πράξη του Ερντογάν για την προετοιμασία της διεθνούς κοινής γνώμης. Ούτε «κιχ» δεν ακούστηκε από πουθενά. Ούτε από Δύση ούτε από Ανατολή. Επομένως, έπειτα από μια σειρά «τζαρτζ» στο Αιγαίο, ο υπηρέτης της Μέρκελ θα μας πει ότι «το καλύτερο είναι μια διμερής διαπραγμάτευση ή ο δρόμος της Χάγης με το συνυποσχετικό που θέλει η Τουρκία».

Όλα έχουν προαποφασιστεί πριν από 24ωρα στο Βερολίνο, στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Τουρκίας – Γερμανίας, παρουσία των Σουράνη – Καλίν – Χέκερ. Εκεί ο Μητσοτάκης δέχθηκε να βγουν οι Τούρκοι στα περίχωρα του Καστελόριζου και να μην ταξιδέψει το ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης. Οι Γερμανοί είχαν ενημερώσει όλες τις πλευρές. Τα υπόλοιπα τα οποία γίνονται στο Αιγαίο και ενδεχομένως μια πιστολιά στον αέρα είναι για τον κόσμο που φοράει μάσκες για να προστατευτεί από τον ανύπαρκτο στατιστικά Covid-19.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς μας κοροϊδεύουν με το ελαιόλαδο – Η λεπτομέρεια στις ετικέτες που προδίδει...

Δεν είναι όλα τα ελαιόλαδα που βλέπουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ αυτό που υπόσχονται. Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Epicurious, μια μικρή αλλά...

Καραμπινάτο σκάνδαλο στις πλάτες των Αθηναίων με το κτίριο της Πατησίων 159

Τη δουλειά ανέθεσε ο Μπακογιάννης, αλλά τις τελικές υπογραφές έβαλε ο Δούκας! «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς» λένε από τον Δήμο Αθηναίων Σε σκάνδαλο που...

Σημεία και τέρατα στο Κτηματολόγιο

Εγγραφο-φωτιά στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία από ομάδα επιστημόνων που εργάζεται στον οργανισμό κάνει λόγο για μεγάλο φαγοπότι με τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης Λερναία Υδρα θυμίζουν...

Ενοχλημένη η πρεσβεία για το απαγορευτικό Μητσοτάκη – Συνάντηση Κίμπερλι με Τασούλα

Ακούγεται απίστευτο (και ακατανόητο), αλλά οι πληροφορίες μας επιμένουν ότι είναι πραγματικό γεγονός: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε σε υπουργούς που είχαν δηλώσει επίσημα...

Εφιάλτης στα κρεοπωλεία για τους καταναλωτές – Τι κρύβεται πίσω από τις εξωφρενικές...

Το ράλι τιμών στο μοσχαρίσιο κρέας στην Ελλάδα μπορεί να έχει ανακοπεί τον τελευταίο μήνα, ωστόσο δεν αναμένεται να ακολουθήσει φθηνότερη πορεία. Αντιθέτως, σύμφωνα...

Αποκάλυψη για το πάρτι στα ΕΛ.ΤΑ.: Ο Σκλήκας διπλασίασε σε έξι μήνες τον...

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη θητεία του πρώην πλέον διευθύνοντος συμβούλου των Ελληνικών Ταχυδρομείων, Γρηγόρη Σκλήκα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dimokratia.gr, ο μισθός...

Φτώχεια καταραμένη

Εμείς τα λέγαμε ότι υπάρχει φτώχεια, αλλά η κυρία Σακελλαροπούλου, καλοβολεμένη ούσα στον προεδρικό θώκο, δεν μας πίστευε. Αλλωστε, είχε και αγωνίες αν ο...

Καθετί που φοράει η υπέρκομψη Μαρέβα είναι έργο τέχνης: Σαν να δίνεις μπογιές...

* Αυτός ο Χατζηδάκης είναι ό,τι ακριβώς ονειρεύεται να γίνει κάθε δεξιός: Ενας άεργος κρατικοδίαιτος κηφήνας που βρίζει το Δημόσιο από το οποίο σιτίζεται,...

ΕΛΤΑ: Δεν είναι εξυγίανση. Είναι δωράκι στους ιδιώτες

της Μαρίας ΔεναξάΚαι που παραιτήθηκε ο Γρηγόρης Σκλήκας, ο CEO των ΕΛΤΑ, για να μη χρεωθεί ο «Μωυσής», άλλη μια σκόπιμη απαξίωση και στο...

Ιράν: Ανήλικη νύφη που σκότωσε τον κακοποιητικό σύζυγό της κινδυνεύει με εκτέλεση αν...

Αντιμέτωπη με την θανατική ποινή βρίσκεται η 25χρονη Γκόλι Κούχκαν στο Ιράν, καθώς έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του κακοποιητικού συζύγου της, με τον...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ