Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών τον Ιούνιο

Οι ροές ξεπέρασαν εκείνες του «ανέφελου» 2019. Εντυπωσιακή και η άνοδος της κρουαζιέρας

Σχεδόν τριπλάσιες είναι οι αφίξεις ξένων τουριστών στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και στα αεροδρόμια της Fraport φέτος τον Ιούνιο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περσινού έτους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, οι τουρίστες που προσγειώθηκαν στα ελληνικά αεροδρόμια τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού άγγιξαν τους 3.481.000.

Συγκεκριμένα, οι αφίξεις τον Ιούνιο καταγράφουν πολύ μεγάλη αύξηση σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα (1.198.000 αφίξεις), ενώ είναι οριακά αυξημένες και συγκριτικά με τον Ιούνιο του «ανέφελου» 2019 (3.477.900 αφίξεις).

Ο υπουργός Τουρισμού επιβεβαίωσε ότι, παρά τις πολλαπλές παγκόσμιες κρίσεις που αντιμετωπίζει και η χώρα μας, η εικόνα από τουριστικές ροές και τα ταξιδιωτικά έσοδα κρίνεται πολύ ικανοποιητική, γεγονός που εδράζεται στον σχεδιασμό που υλοποιεί το υπουργείο με πρωταρχικούς στόχους την επιμήκυνση της περιόδου, αλλά και την προσέλκυση ταξιδιωτών που δαπανούν μεγάλα ποσά στις διακοπές τους, έτσι ώστε να ενισχυθεί η εθνική οικονομία και να έρχεται για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα «ζεστό χρήμα» στη μέση ελληνική οικογένεια.

Ο κ. Κικίλιας επισήμανε την τουριστική ανάπτυξη που συντελείται φέτος σε περιοχές της κεντρικής και της δυτικής Μακεδονίας και την αντικατάσταση των Ρώσων και Ουκρανών από άλλους ταξιδιώτες των Βαλκανίων, που επιτεύχθηκε με στοχευμένη στρατηγική και σχετικές συμφωνίες οι οποίες συνήφθηκαν τους περασμένους μήνες με μεγάλους tour operators και πολιτικούς παράγοντες των Βαλκανίων.

Η Ελλάδα αποτελεί τον Νο 1 προορισμό για Σέρβους και Ρουμάνους επισκέπτες στον οδικό τουρισμό. Επίσης, με τη μεγάλη ώθηση που έχει δοθεί στην κρουαζιέρα, μόνο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αυξήθηκε η κίνηση κατά 280%.

Ειδικότερα, σχετικά με τις προσπάθειες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι ένας στόχος ήταν να ξεκινήσει νωρίτερα η φετινή σεζόν, ο οποίος επιτεύχθηκε και πλέον επόμενος στόχος είναι η προσέλευση ταξιδιωτών να επεκταθεί ως τις αρχές του χειμώνα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα