Ν.Δ.: Κάνουν τα πάντα για να αξιοποιήσουν το «δώρο»

Να αξιοποιήσει το «μάννα εξ ουρανού» που του έστειλαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παύλος Πολάκης επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Με καθημερινές παρεμβάσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και υπουργών επιδιώκει, πρώτον, να πιέσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαγραφή των Νίκου Παππά και Παύλου Πολάκη, καθώς συνδέουν άμεσα τα δύο θέματα και, δεύτερον, να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τον «πολακισμό», καθιστώντας τον αναξιόπιστο, αντιθεσμικό κόμμα και ανέτοιμο να κυβερνήσει, καθώς, όπως λένε, πνίγεται από την εσωστρέφεια και την εσωτερική αντιπαράθεση.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (κεντρική φωτό) κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Αχαρνών ανέφερε: «Για αυτά τα ευτράπελα που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ θα πω μια κουβέντα μόνο. Οπως στρώνεις, κοιμάσαι. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν καθόλου. Ας λύσουν τα εσωτερικά τους και ας αναλογιστούν ποιοι είναι αυτοί που ανήγαγαν τον “πολακισμό” σε κεντρική γραμμή του κόμματός τους» και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα, ας αφήσουν εμάς να κάνουμε τη δουλειά μας.

Αν μιλάμε για το μέλλον, να αποφεύγουμε την τοξικότητα και να σκύβουμε με σεβασμό και κατανόηση στα προβλήματα της κοινωνίας». Παράλληλα, μιλώντας στο συνέδριο Υgeiamou της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για την αναταραχή που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την υπόθεση Παππά και την παραπομπή Πολάκη, ο πρωθυπουργός είπε ότι «βασικός εκφραστής του πολακισμού είναι ο κ. Τσίπρας». Σημείωσε, επίσης: «Δεν με απασχολεί αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση Πολάκη. Το ζήτημα δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο πολακισμός». Είπε ακόμα ότι «εξαντλούμε την τετραετία. Δεν έχω κρύψει ότι οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη. Από εμένα θα το ακούσετε στην ώρα του», ενώ εκτίμησε ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη στη δεύτερη κάλπη.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε ότι «ο κ. Τσίπρας οφείλει όχι μόνο να διαγράψει τον κ. Πολάκη, αλλά να αποκηρύξει λόγω και έργω τον πολακισμό, ενώ επιβάλλεται και η απομάκρυνση από τον ΣΥΡΙΖΑ του καταδικασμένου Νίκου Παππά». «Για να τον κρατά στα ψηφοδέλτια, ο κ. Παππάς κρατά με κάτι πολύ δυνατό τον κ. Τσίπρα» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, ο κ. Τσίπρας «επένδυσε στη χυδαιότητα Πολάκη, ο πολακισμός έφτασε να γίνει πολιτική παθογένεια που χαρακτηρίζει τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα στο σώμα του Πολάκη υπάρχει το πνεύμα του Τσίπρα». Ακόμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος εκτίμησε, χθες, ότι το θέμα Πολάκη αναμένεται να επηρεάσει τα δεδομένα των εκλογών: «Πιστεύω ότι η εξέλιξη αυτή μεταβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα δεδομένα των εκλογών. Από τη μια πλευρά υπάρχει η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνη, σοβαρή, εγγύηση της σταθερότητας για τη χώρα, και από την άλλη υπάρχει μια αξιωματική αντιπολίτευση που δεν έχει πρόταση εξουσίας, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές, και είναι παραδομένη σε έναν εσωτερικό εσωκομματικό εμφύλιο, χωρίς δυναμική και χωρίς θετικό λόγο για αυτά που χρειάζεται η κοινωνία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα