Εντοπίστηκε καμμένος μέσα σε αυτοκίνητο
Το χρονικό του θανάτου
Νεκρός βρέθηκε στην Αράχωβα ο Γιάννης Λάλας, ο άνδρας που είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρέθηκε καμμένος μέσα σε αυτοκίνητο μπροστά σε ξενοδοχείο, γεγονός που εξετάζεται από τις αστυνομικές αρχές.
Το δικαστικό παρελθόν
Ο Λάλας είχε κριθεί αθώος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ιούλιο του 2024, λόγω αμφιβολιών.
Είχε συλληφθεί μαζί με τον αδερφό του τον Απρίλιο του 2023, όταν και οι δύο κατηγορήθηκαν για τη συμμετοχή τους στη δολοφονία του Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.
Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή των δύο αδελφών, αποδίδοντας το κίνητρο στη σειρά αποκαλύψεων του δημοσιογράφου για το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα.
Τα δύο αδέλφια αντιμετώπιζαν την κατηγορία για «εκτέλεση συμβολαίου θανάτου», ωστόσο το δικαστήριο τελικά τους αθώωσε.


