Τη Δευτέρα η κρίσιμη επικοινωνία – Ο Τούρκος πρόεδρος θα ενημερώσει αμέσως Ευρωπαίους και Αμερικανούς για το αποτέλεσμα.
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Πούτιν τη Δευτέρα
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Κυριακή ότι αύριο θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, με βασικό θέμα την αναζήτηση δρόμου προς την ειρήνη στην Ουκρανία.
Όπως τόνισε, η Τουρκία θα συνεχίσει «κάθε δυνατή προσπάθεια» για να συμβάλει στον τερματισμό του πολέμου.
Αίτημα για επαναφορά της συμφωνίας σιτηρών
Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, στη συνομιλία θα ζητήσει από τον Πούτιν την επανεκκίνηση της συμφωνίας για την ασφαλή διέλευση σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα.
Η συμφωνία είχε διακοπεί μετά την αποχώρηση της Ρωσίας, προκαλώντας μεγάλη αναταραχή στις διεθνείς αγορές τροφίμων.
Ενημέρωση σε ΗΠΑ και Ευρωπαίους
Μιλώντας μετά τη Σύνοδο της G20 στη Νότια Αφρική, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι θα μεταφέρει αμέσως τα αποτελέσματα της συνομιλίας με τον Πούτιν στους Ευρωπαίους και Αμερικανούς ηγέτες, παρουσιάζοντας έτσι την Τουρκία ως διαμεσολαβητικό παράγοντα.


