Επεισόδια σημειώθηκαν στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου ανάμεσα σε αγρότες και αστυνομικές δυνάμεις.
Η κατάσταση ξέφυγε γρήγορα, όταν –παρά το μπλόκο των αστυνομικών– πολλοί αγρότες προχώρησαν πεζοί προς τη γέφυρα, με αποτέλεσμα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να κάνουν αδικαιολόγητη χρήση χημικών και κρότου-λάμψης για την απώθησή τους.

Από νωρίς το πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί τόσο στο μπλόκο της Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγγελόκαστρο, όσο και στο μπλόκο της Ολυμπίας Οδού, στην Εγλυκάδα, με στόχο –όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.– να αποτραπεί η είσοδος των τρακτέρ στη γέφυρα και ενδεχόμενος αποκλεισμός της.
«Η κυβέρνηση ποινικοποιεί τον αγώνα μας»
«Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο από την αρχή. Τα κυρίαρχα ζητήματα είναι γνωστά εδώ και 3- χρόνια. Τα γνωρίζει η κυβέρνηση. Τα έχουμε δώσει, τα έχουμε ξαναδώσει, εμείς περιμένουμε να πάρει θέση. Αντί να πάρει θέση στα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, όλης της χώρας, έρχεται και ποινικοποιεί τον αγώνα. Εμείς δεν είμαστε υπέρ της βίας κάποιων μεμονωμένων ανθρώπων», δήλωσε μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Ερυμάνθου.



