Γερμανία: Κινηματογραφικό ριφιφί με λεία 30 εκατ. ευρώ – Παραβίασαν 3.200 τραπεζικές θυρίδες! (βίντεο)

Άγνωστοι εισέβαλαν σε υποκατάστημα της τράπεζας Sparkasse Gelsenkirchen στην περιοχή Γκελζενκίρχεν στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, εκμεταλλευόμενοι τις αργίες των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι δράστες με τη μέθοδο του ριφιφί, χρησιμοποίησαν ειδικό τρυπάνι, πέρασαν μέσα από γειτονικό πάρκινγκ και κατάφεραν να εισχωρήσουν στον χώρο της τράπεζας, όπου άνοιξαν μεγάλο αριθμό θυρίδων.

Μετά τη διάρρηξη, φέρονται να διέφυγαν με αυτοκίνητο, ενώ το περιστατικό προκάλεσε έντονη αναστάτωση στους πελάτες της τράπεζας.

Όταν έγινε γνωστή η είδηση, περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα, με ορισμένους να ξεσπούν σε κλάματα και άλλους να φωνάζουν ζητώντας να μπουν στο κτίριο. Η αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει για να εκτονώσει την κατάσταση και να προχωρήσει στην καταγραφή και ασφάλιση των στοιχείων.

Ανάμεσα στους πληγέντες βρίσκονται οικογένειες που, όπως λένε, είχαν φυλάξει στις θυρίδες αποταμιεύσεις μιας ολόκληρης ζωής. «Όλα μας τα χρήματα βρίσκονταν εκεί» ανέφερε χαρακτηριστικά μία οικογένεια, περιγράφοντας το σοκ που υπέστη.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου (dpa) και άλλα μέσα ενημέρωσης, παραβιάστηκαν 3.200 θυρίδες ασφαλείας, επηρεάζοντας περισσότερους από 2.500 ανθρώπους με λεία που αγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ.

Σε δελτίο τύπου, η αστυνομία τόνισε ότι αρκετές χιλιάδες θυρίδες ασφαλείας είχαν διαρρηχθεί. Οι αρχικές εκτιμήσεις τοποθετούν τη ζημιά σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η τράπεζα τόνισε ότι βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την ασφαλιστική εταιρεία.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τους πελάτες να κατανοήσουν ποια έγγραφα πρέπει να υποβάλουν».

Παραμιλάει η κυβέρνηση για τη φωτογραφία Μαυραγάνη

Τους διαπρύσιους πολέμιους της διαφθοράς παριστάνουν τώρα οι «γαλάζιοι» κυβερνώντες, οι οποίοι, αφότου άφησαν επί επτάμισι ολόκληρα χρόνια τα σκάνδαλα να περνούν το ένα...