Μετά από δύο μήνες κινητοποιήσεων, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Φλώρινας ολοκληρώνουν τον αγώνα τους και αποχωρούν από το τελευταί μπλόκο που υπάρχει στη χώρα, εκείνο του Φιλώτα.
Η συμμετοχή των επαγγελματιών επί 52 ημέρες ήταν μεγάλη και η αγωνία όλων στο «κόκκινο» όπως εξηγεί η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμύνταιυ, Διαμάντω Κρητικού.
«Οι εκπρόσωποί μας ενημέρωσαν για τις συναντήσεις με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και έγινε πλήρης αποτίμηση της κατάστασης στα μπλόκα. Το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε να αναδείξουμε τα προβλήματα επιβίωσης των αγροτών και των κτηνοτρόφων και να ευαισθητοποιήσουμε κάθε Έλληνα πολίτη», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ επεσήμανε πως η αποχώρηση των τρακτέρ από τους δρόμους της Φλώρινας, όπως σημείωσε, θα γίνει με τάξη και σωστό τρόπο.
Η ίδια κάνει σαφές πως υπάρχει τεράστια ανάγκη για συνεργασία και δημιουργία συνεταιρισμών με σκοπό τη βιωσιμότητα, ειδικά των νέων αγροτών, που επενδύνουν στον κλάδο. «Από εδώ και πέρα πρέπει να οργανωθούμε σε ομάδες παραγωγών για να αντιμετωπίζουμε συλλογικά τις δυσκολίες που βιώνει ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος», υποστήριξε η κυρία Κρητικού, στέλνοντας το δικό της μήνυμα ενότητας και προοπτικής για το μέλλον.
Υπενθυμίζεται, ότι από την πρώτη στιγμή στο μπλόκο της Φλώρινας τα τρακτέρ ήταν παρατεταγμένα στην άκρη του οδοστρώματος και η κυκλοφορία διεξαγόταν δίχως προβλήματα. Ωστόσο, στις 29 Δεκέμβρη οι αγρότες από τον κόμβο του Φιλώτα προχώρησαν συμβολικά στον αποκλεισμό του δρόμου, έχοντας στο πλευρό τους πολίτες που κατανοούν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και την ανάγκη για λήψη μέτρων.


