Αρκετά μεγάλος ο όγκος νερού σε Νευροκόπι και Σπάρτη
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν τη Δευτέρα (26/1) σε πολλές περιοχές της χώρας, και σύμφωνα με όσα σημειώνει το Meteo, καταγράφηκαν πάνω από 43.000 κεραυνούς.
Σε αρκετές θαλάσσιες, νησιωτικές και παράκτιες ζώνες παρατηρήθηκε ιδιαίτερα αυξημένη δραστηριότητα καταιγίδων και κεραυνών.
Με βάση τα στοιχεία του οργάνου Lightning Imager (LI) του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-12, από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως τις 17:30 (ώρα Ελλάδας) εντοπίστηκαν συνολικά 43.295 ηλεκτρικές εκκενώσεις. Από αυτές, 5.644 σημειώθηκαν πάνω από την ξηρά και 37.651 πάνω από τη θάλασσα.
Σε ότι αφορά τα αθροιστικά ύψη υετού, τα 100 χιλιοστά ξεπεράστηκαν στην Ανατολική Μακεδονία (Βώλακας Νευροκοπίου – 154 χιλιοστά) και στην Πελοπόννησο (Σπάρτη – 114 χιλιοστά).
Αναλυτικά οι περιοχές με το μεγαλύτερο ογκο νερού:
- Βώλακας Νευροκοπίου: 153.8 mm
- Σπάρτη: 114.2 mm
- Αργυρούπολη Δράμας: 83.2 mm
- Καλέντζι Αχαίας: 79.2 mm
- Φωτολίβος Δράμας: 64.8 mm
- Σέττα Ευβοίας: 60 mm
- Ανδρίτσαινα: 54.8 mm
- Παρανέστι Δράμας: 54 mm




