Επιχείρηση… μαμούθ στα Σκόπια
Η αστυνομική διεύθυνση των Σκοπίων προχώρησε χθες (5/2) σε κατάσχεση άνω των 30 τόνων κάνναβης, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη επιτυχία σε μία μόνο επιχείρηση στη χώρα μέχρι σήμερα.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε διάφορες τοποθεσίες στις πόλεις Σκόπια και Στρούμιτσα, σύμφωνα με επίσημες αστυνομικές πηγές.
Οι κατασχεθείσες καλλιέργειες είχαν νόμιμη άδεια για ιατρική χρήση, ωστόσο φαίνεται πως το παράνομο εμπόριο με τη μεταφορά τους στη «μαύρη» αγορά ήταν ο πραγματικός σκοπός τους.
Η αστυνομία ερευνά επίσης τη δράση μιας εταιρείας καλλιέργειας κάνναβης με σερβικά συμφέροντα και έδρα στα Σκόπια.
Η εταιρεία αυτή σχετίζεται με την πρόσφατη κατάσχεση πέντε τόνων κάνναβης στη Σερβία, η οποία έγινε στις 30 Ιανουαρίου σε μία μικρή επιχείρηση σε χωριό της χώρας.
Επιπλέον, οι σερβικές αρχές επιβεβαιώνουν ότι η ποσότητα αυτή προερχόταν από τα Σκόπια.
Στο πλαίσιο των ερευνών, η σερβική αστυνομία έχει συλλάβει τρία άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο συνιδιοκτήτης της εν λόγω εταιρείας, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις για δύο ακόμη εμπλεκόμενους.
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σχολιάζοντας χθες τα ευρήματα, τόνισε ότι το κοινό θα είναι έκπληκτο από το μέγεθος της ποσότητας κάνναβης που η αστυνομία εντόπισε και κατέσχεσε.
Όπως εξήγησε, πρόκειται για δεκάδες τόνους οι οποίοι βρίσκονταν σε αποθήκες και προορίζονταν για παράνομη διακίνηση τόσο εντός της χώρας όσο και σε αγορές του εξωτερικού.


