Προφυλακιστέος ο 48χρονος για το επεισόδιο στη ΓΑΔΑ
Στη φυλακή πλέον θα βρίσκεται ο 48χρονος Σουδανός, που είχε προκαλέσει συναγερμό την περασμένη Παρασκευή (6/3) έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, εμφανιζόμενος σε κατάσταση εκτός ελέγχου και κουβαλώντας μαζί του δύο ενεργές χειροβομβίδες, τις οποίες και απειλούσε να χρησιμοποιήσει.
Ο άνδρας έχει βαρύ μητρώο συλλήψεων με 15 συνολικά κρατήσεις από τις αρχές, καλείται τώρα να αντιμετωπίσει σοβαρές κατηγορίες, όπως διακεκριμένη οπλοκατοχή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και απειλή.
Η απολογία του ενώπιον του ανακριτή ήταν σύντομη, καθώς διήρκησε λιγότερο από είκοσι λεπτά, και διεξήχθη χωρίς συνήγορο. Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε πρόθεση να βλάψει τον εαυτό του ή τρίτους.
Σύμφωνα με την εκδοχή που επέμεινε να παρουσιάσει, ανακάλυψε τυχαία το σακίδιο με τις δύο χειροβομβίδες στην περιοχή της Ακρόπολης και επιχείρησε να το παραδώσει στις αρχές.
Αρχικά απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, όπου όπως ισχυρίστηκε, κανείς δεν ασχολήθηκε με το αίτημά του. Αυτό τον οδήγησε, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, να κατευθυνθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αλλοδαπός είχε αποφυλακιστεί μόλις τρεις ημέρες πριν από το επεισόδιο, στο πλαίσιο υπόθεσης ναρκωτικών, ενώ και στο παρελθόν φέρεται να είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για παρόμοια υπόθεση.


