Δίπλα στα ελληνικά νοικοκυριά η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας
Μετά τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση πιθανών αυξήσεων τιμών εξαιτίας των διεθνών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΕΣΕ) και τα 19 μέλη της επιβεβαιώνουν μέσω σχετικής ανακοίνωσης ότι παραμένουν σταθερά στο πλευρό των ελληνικών νοικοκυριών.
Ακολουθούν διαχρονικά και σε περιόδους έκτακτης διεθνούς αβεβαιότητας, διατηρώντας τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα προς όφελος των καταναλωτών.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η εμπειρία των τελευταίων ετών και τα άμεσα αντανακλαστικά του κλάδου σε περιόδους γεωπολιτικών κρίσεων και οικονομικών πιέσεων αποδεικνύουν πως, ανεξαρτήτως των οριζόντιων μέτρων που επιβάλλει η πολιτεία, τα σούπερ μάρκετ λειτουργούν με διαφάνεια και υπευθυνότητα.
Αποσκοπούν στην προστασία και την υποστήριξη των εκατομμυρίων Ελλήνων καταναλωτών σε όλη τη χώρα.
Τα στοιχεία του ΙΕΛΚΑ δείχνουν ότι ο μέσος πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ το 2025 διαμορφώθηκε στο 1,29%, παρά την κατάργηση του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους τον Ιούλιο του ίδιου έτους. Αυτό το σχετικά χαμηλό ποσοστό καταδεικνύει ότι ο υγιής ανταγωνισμός και η ομαλή λειτουργία της αγοράς κρατούν τις τιμές χαμηλά, με άμεσα και ορατά οφέλη για τους καταναλωτές.
Η ΕΣΕ, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά σε έναν ανοιχτό και τεκμηριωμένο διάλογο με την πολιτεία. Στόχος είναι η υιοθέτηση παρεμβάσεων που θα ενισχύσουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών και θα διασφαλίσουν την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας.


