Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές νωρίτερα όταν ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε χαντάκι στη συμβολή των οδών 541 π.Χ. και Λεονταρίου, στα όρια Παλλήνης και Παιανίας. Το μακάβριο εύρημα αποκαλύφθηκε λίγο πριν από τις 8:30 το βράδυ από έναν διερχόμενο πολίτη, ο οποίος έντρομος ειδοποίησε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας, ηλικίας περίπου 50 έως 55 ετών, έφερε δύο δεματικά καλώδια τύπου tie wrap σφιχτά δεμένα γύρω από τον λαιμό του. Η λεπτομέρεια που προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι τα δεματικά ήταν τοποθετημένα με τις άκρες τους σε αντίθετες κατευθύνσεις, στοιχείο που εξετάζεται εξονυχιστικά για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή για μια σπάνια περίπτωση αυτοχειρίας.
Η σορός βρέθηκε σε σημείο που γειτνιάζει με παιδότοπο, μια περιοχή όπου συχνάζουν καθημερινά πολλές οικογένειες, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση στους κατοίκους. Ο άνδρας ήταν κανονικά ντυμένος, ωστόσο δεν έφερε πάνω του ταυτότητα ή άλλα έγγραφα που να επιτρέπουν την άμεση ταυτοποίησή του. Οι αρχές προχώρησαν άμεσα σε αυτοψία και συλλογή στοιχείων από τον περιβάλλοντα χώρο, ενώ αναζητείται υλικό από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες περιοίκων. Η προανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά.


