Το δεύτερο «Ταξίδι στο Κέντρο της Μουσικής» για τη φετινή περίοδο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής συνεχίζεται την Παρασκευή 24, στις 7 μ.μ., και Σάββατο 25, στις 6 μ.μ., στο Μέγαρο. Οι παρουσιάσεις αφορούν το διαχρονικώς δημοφιλέστερο είδος μουσικής, εκείνο που αγαπάται περισσότερον από τους ακροατές, όχι μόνο χάρη στο θέαμα που προσφέρει, αλλά πρωτίστως στη μουσική του ομορφιά, την όπερα.
Διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός, εμπνευστής της επιτυχημένης σειράς συναυλιών, ο οποίος έχει αφιερώσει στο είδος ένα πολύ μεγάλο μέρος της μουσικής του ζωής. Μαζί του, όπως πάντα, ο πιανίστας Χρίστος Παπαγεωργίου και η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου, οι οποίοι συμπορεύονται με την ορχήστρα στην κοινή παρουσίαση της όπερας, με έναν πάντα βιούμενο επί σκηνής διάλογο, με χιούμορ και «ανοιξιάτικη» διάθεση.
Σε αυτό το «Ταξίδι», συνοδοιπόροι θα είναι οι υψίφωνοι Αννυ Φασσέα και Δέσποινα Σκαρλάτου, οι μεσόφωνοι Ελένη Βουδουράκη και Μάρθα Σωτηρίου, ο κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης, ο τενόρος Χρήστος Δεληζώνας και ο βαρύτονος Μαρίνος Ταρνανάς, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν μερικά από τα πλέον αγαπημένα ντουέτα, τρίο και κουαρτέτα του οπερατικού ρεπερτορίου. Τις παρουσιάσεις της σειράς, οι οποίες περιλαμβάνουν ομιλίες, βίντεο και μουσική, σκηνοθετεί η Κατερίνα Ευαγγελάκου.

