Μια πράξη ακραίας ασέβειας και μίσους σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου άγνωστοι βανδάλισαν την προτομή του αδικοχαμένου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.
Το μνημείο, που στήθηκε προς τιμήν του αστυνομικού που έπεσε στο καθήκον, έγινε στόχος «αρρωστημένων μυαλών», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αστυνομικής οικογένειας αλλά και της τοπικής κοινωνίας.
Ο κ. Τσαϊρίδης, με μια αιχμηρή ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, καυτηρίασε τη δράση αυτών των ακραίων μειοψηφιών και ξεκαθάρισε πως η αποκατάσταση της προτομής θα είναι άμεση. Υπενθύμισε μάλιστα τη δέσμευση που είχε δώσει κατά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, τονίζοντας πως όσες φορές και αν επιχειρήσουν κάποιοι να βεβηλώσουν τη μνήμη του Λυγγερίδη, οι συνάδελφοί του θα είναι εκεί για να την προστατεύσουν.
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Τσαϊρίδη:
«Στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ήρωα Αστυνομικού ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, είχα αναφέρει ότι 100 φορές και αν το βανδαλίσουν 101 θα είμαστε εκεί να το αποκαταστήσουμε.
Χθες το βράδυ κάποια αρρωστημένα μυαλά προχώρησαν σε αυτή την εμετική πράξη. Εμείς ήδη έχουμε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί
Αυτές οι ακραίες και άρρωστες μειοψηφίες πρέπει με την συμβολή όλων να εξαφανιστούν από την πόλη της Θεσσαλονίκης Και για να γίνει αυτό πρέπει άπαντες να δράσουμε με αποφασιστικότητα, μακριά από φοβικά σύνδρομα. Το οφείλουμε στους Ήρωες μας που έπεσαν στο καθήκον και στις νέες γενιές».



