Φανταστείτε Ελληνικά και Ισραηλινά μαχητικά να σαρώνουν τα θαλάσσια και επίγεια πεδία βολής, τους πιθανούς αιγιαλούς αποβάσεως και ζώνες ρίψεως αλεξιπτωτιστών ή προσγείωσης ελικοπτέρων
Κανένας νόμος των Μεμέτηδων δεν μπορεί να αλλάξει τα σύνορα και να μας κάνει Ηγεμονία της Βλαχίας. Παθαίνεις ό,τι επιτρέπεις να σου κάνουν. Ο εχθρός προχωρεί όσο του παραχωρείς έδαφος. Αυτά δεν υπάρχει εκλεγμένη κυβέρνηση κάτω από τον ήλιο της Ελλάδας, που θα μπορούσε να τα δεχθεί.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει τίποτα που να πρέπει να κάνουμε, συμβολικό ή επί του πεδίου. Προφανώς θα γίνουν δηλώσεις, διαβήματα, προσφυγές σε διεθνή όργανα και θα πρέπει να επιβάλλουμε πολιτικό και οικονομικό κόστος στο κράτος των Γενοκτόνων, όπως έπρεπε να το είχαμε κάνει από την αρχή με το Casus Belli.
Η καλύτερη απάντηση όμως είναι στο πεδίο. Το έγραψα πολλές φορές. Μπορούμε και μόνοι μας, οι ισορροπίες έχουν αλλάξει πολύ, να αντιμετωπίσουμε την τουρκική απειλή και εφόσον κάνουμε μερικές σοβαρές αλλαγές στη στρατιωτική θητεία και την εκπαίδευση, το ήδη πολύ δύσκολο για τους Τούρκους θα γίνει αδύνατο. Αυτό όμως που προκαλεί πλέον προφανή νευρικότητα και δέος στους Τούρκους είναι αυτό που πολεμούν με λύσσα οι ελληνόφωνοι αλληλέγγυοι των τζιχαντιστών, η Ελληνοϊσραηλινή Συμμαχία.
Διχασμένοι
Τα νέα δεδομένα και οι αριθμοί και κυρίως οι νέες δυνατότητες των συνδυασμένων στρατιωτικών δυνάμεων Αθήνας και Τελ Αβίβ προκαλούν ναυτία και δέος στους αείποτε σιγουρατζήδες Μεμέτηδες, που διαπρέπουν κατά διαλυμένων σωματείων, όπως οι φατρίες στη Λιβύη, γυναικόπαιδων, αιχμαλώτων, αλλά κατά ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων θα το σκεφτούν πολύ και μόνον όταν είναι βέβαιοι πως ο αντίπαλος είναι διχασμένος, απομονωμένος διεθνώς, με αδυναμία σοβαρής αντίδρασης, μόνο τότε επιτίθενται.
Για να σας το κάνω λιανά, το 1974, αν η Τουρκία δεν ήξερε πως η Ελλάδα θα παραμείνει ντροπιαστικά απόλεμη, εγκαταλείποντας και στον Αττίλα Ι και στον Αττίλα ΙΙ τους μαχητές της νήσου, δεν θα τολμούσε να επέμβει. Η μόνη βοήθεια που έφθασε ήταν η Α’ Μοίρα Καταδρομών, υπό τον λέοντα του Εθνους Γεώργιο Παπαμελετίου, μαζί με στοιχεία της Β’ Μοίρας Καταδρομών και η απολυόμενη σειρά της ΕΛΔΥΚ, που εν πλω σχεδόν στασίασε, απαιτώντας από τον αείμνηστο Χανδρινό, κυβερνήτη του πλοίου, να επιστρέψουν και να πολεμήσουν μαζί με τους νεοαφιχθέντες συναδέλφους τους.
Υπό τον φόβο και μόνο του πλου μιας ανύπαρκτης νηοπομπής εξ Ελλάδας, η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία βύθισε το αντιτορπιλικό «Κοτζάτεπε», κατέστρεψε άλλο ένα, ενώ τα αντιαεροπορικά των πλοίων κατέρριψαν τουρκικά μαχητικά. Ενώ δε, ουρλιάζοντας και κλαίγοντας, οι ασυρματιστές των βαλλόμενων αντιτορπιλικών έλεγαν πως είναι τουρκικά πλοία και καλούσαν τους πιλότους να σταματήσουν, ο Πύργος Ελέγχου κατέγραφε τους πιλότους να σχολιάζουν ειρωνικά: «Κοίτα τι ωραία μιλάνε τα τουρκικά οι γκιαούρηδες».
Ταυτόχρονα, με απόλυτη σιγή των ελληνικών όπλων από τον Εβρο ως το Καστελόριζο, ο Λεωνίδας της Κερύνειας, Συνταγματάρχης Παύλος Κουρούπης, είχε την αποβατική δύναμη καθηλωμένη σε ούτε δυο τετραγωνικά χιλιόμετρα. Τα μαχητικά μας από την Κρήτη, που ενώ είχαν φορτώσει διατάχθηκαν να σβήσουν τις μηχανές, θα είχαν συντρίψει τη δύναμη εισβολής, τα αποβατικά της και θα είχαν εμποδίσει την αποβίβαση των αρμάτων μάχης, που κατέστησαν τον αγώνα του Κουρούπη και των παλικαριών του παντελώς άνισο. Ως τότε, το γράφει ο Μπιράντ, οι Τούρκοι πίστευαν πως πλέον κινδύνευαν να τους πετάξουμε στη θάλασσα και η Αϊσέ, αντί για διακοπές, θα πνιγόταν στα νερά της Κερύνειας.
Θα είχαμε τελειώσει με τον τουρκικό επεκτατισμό για πολλές δεκαετίες. Χάρις στην ελλαδική αδράνεια και προδοσία μπόρεσαν οι Τούρκοι να προελάσουν και να επιτύχουν τους αντικειμενικούς τους σκοπούς. Σήμερα όμως τα δεδομένα είναι άλλα. Μια καλή απάντηση στους νόμους των γενοκτόνων και τη λεκτική και νομοθετική βουλιμία τους είναι μια κοινή Ελληνοϊσραλινή άσκηση, π.χ., αντιμετώπιση εισβολής και ανακατάληψη νήσου στα Δωδεκάνησα ή στο Αιγαίο, όπου, μεταξύ άλλων, να ενεργήσουν μαζικά η Π.Α. και η IAF.
Φανταστείτε Ελληνικά και Ισραηλινά μαχητικά να σαρώνουν τα θαλάσσια και επίγεια πεδία βολής, τους πιθανούς αιγιαλούς αποβάσεως και ζώνες ρίψεως αλεξιπτωτιστών ή προσγείωσης ελικοπτέρων. Μια ρεαλιστική άσκηση αυτού που θα κάνουμε μαζί, αν οι γενοκτόνοι της Αγκυρας τολμήσουν. Το ηθικό των Τούρκων θα πάει στα Τάρταρα, μαζί με τον αντισημιτισμό διάφορων χρήσιμων ηλιθίων τους στην Ελλάδα.
Δικηγόρος, Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς


