Τηλεφωνική επικοινωνία, διάρκειας περισσότερης της μισής ώρας είχαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, η οποία επικεντρώθηκε σε κρίσιμα διεθνή θέματα σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Kan. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την πιθανότητα αναζωπύρωσης των εχθροπραξιών με το Ιράν, ενώ ο Τραμπ ενημέρωσε επίσης τον Νετανιάχου για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κίνα.
«Έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά όσον αφορά το Ιράν», δήλωσε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την Κυριακή. Αναφερόμενος στον Τραμπ, πρόσθεσε: «Σίγουρα, υπάρχουν πολλές πιθανότητες και είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο». Οι συζητήσεις έρχονται και μετά την επίθεση με drone εναντίον ενός πυρηνικού σταθμού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).
ΗΑΕ: «Επικίνδυνη κλιμάκωση» η επίθεση με drones
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατήγγειλαν το πλήγμα με μη επανδρωμένο αεροσκάφος που προκάλεσε πυρκαγιά κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο Μπαράκαχ, στη δυτική πλευρά της χώρας, χαρακτηρίζοντάς το «επικίνδυνη κλιμάκωση, μια απαράδεκτη πράξη επιθετικότητας και άμεση απειλή για την ασφάλεια της χώρας». Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας αναφέρει ότι «καμιά απειλή για την ασφάλεια και την κυριαρχία δεν θα γίνει ανεκτή, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις».
Από την πλευρά του το υπ. Άμυνας ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για να προσδιοριστεί η χώρα από την οποία ξεκίνησε η επίθεση με τα drones. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τρία drones εξαπολύθηκαν από το «δυτικό σύνορο» χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες. Τα δύο αναχαιτίστηκαν με επιτυχία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

