Στο Ελεύθερο Σχέδιο δοκιμάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών που υποχρεούνται να εξεταστούν στα Ειδικά Μαθήματα, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο δοκιμασιών που είναι καθοριστικός για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες σχολές και τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τα Ειδικά Μαθήματα αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για χιλιάδες μαθητές των Γενικών κι Επαγγελματικών Λυκείων που στοχεύουν σε τμήματα όπως οι Ξένες Φιλολογίες, οι Αρχιτεκτονικές Σχολές, οι Σχολές Καλών Τεχνών, τα Μουσικά Τμήματα και άλλες ακαδημαϊκές κατευθύνσεις με εξειδικευμένες απαιτήσεις.
Το πρόγραμμα της εβδομάδας
Μετά την χθεσινή έναρξη των εξετάσεων στα Αγγλικά, η διαδικασία συνεχίζεται με πυκνό πρόγραμμα μέσα στην εβδομάδα. Σήμερα, οι υποψήφιοι δοκιμάζονται στο Ελεύθερο Σχέδιο, ενώ αύριο ακολουθεί το Γραμμικό Σχέδιο, δύο μαθήματα που αποτελούν βασική προϋπόθεση για την εισαγωγή σε Αρχιτεκτονικές Σχολές και συναφή τμήματα.
Την Παρασκευή 19 Ιουνίου σειρά έχουν τα Γερμανικά, ενώ το Σάββατο 20 Ιουνίου οι υποψήφιοι των μουσικών σπουδών θα εξεταστούν στο μάθημα «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία».
Η ολοκλήρωση των εξετάσεων
Η διαδικασία θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των Ειδικών Μαθημάτων. Συγκεκριμένα:
- Δευτέρα 22 Ιουνίου: Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία
- Τρίτη 23 Ιουνίου: Γαλλικά
- Τετάρτη 24 Ιουνίου: Ιταλικά
- Πέμπτη 25 Ιουνίου: Ισπανικά
Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων στις 25 Ιουνίου θα κλείσει και επίσημα το κεφάλαιο των ειδικών δοκιμασιών για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών, οι οποίοι στη συνέχεια θα περιμένουν την ανακοίνωση των βαθμολογιών και την έναρξη της διαδικασίας συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου.
