Ερευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου φανερώνει ότι η «ληστεία» σε βάρος των ανυποψίαστων οδηγών οχημάτων είναι κανονικότητα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν χθες από τον καθηγητή της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ Φανούριο Ζαννίκο, στην Αττική οι ελλειμματικές παραδόσεις καυσίμων ανέρχονται σε 23%, δηλαδή 1 στα 4 «γεμίσματα» του ρεζερβουάρ είναι… λειψά. Μάλιστα, οι ειδικοί είδαν τα χτεσινά ευρήματα μάλλον με θετικό μάτι, καθώς το 2025 οι προβληματικές παραδόσεις ανήλθαν σε 33%!
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ (Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος) Γιάννης Αληγιζάκης, η παραβατικότητα αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα της ελληνικής αγοράς καυσίμων, ωστόσο η κατάσταση εκτροχιάστηκε μετά το 2017: τα ποσοστά παραβατικότητας στην Αττική διαμορφώνονταν περίπου στο 20% το 2020 και το 2021, ενώ το 2023 και το 2025 εκτινάχθηκαν έως και το 33%. Στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη, καθώς το ποσοστό των κανονικών παραδόσεων διαμορφώνεται στο 81,4%, με τις προβληματικές παραδόσεις στο 18,6%, έναντι περίπου 20% στο παρελθόν.
Αξιζει να σημειωθεί πως οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν με μυστικές δειγματοληψίες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις διαπιστώθηκαν και προβλήματα με τις αποδείξεις ή περιπτώσεις όπου δεν παραδόθηκε το καύσιμο που είχε ζητηθεί, με τον καθηγητή κ. Ζαννίκο να τονίζει πως το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ διαθέτουν πλέον τον εξοπλισμό και τα συστήματα για να παρακολουθούν τις αποκλίσεις.
Ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ ανέφερε από την πλευρά του πως μετά την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου το 2025 στάλθηκε μήνυμα στην αγορά ότι «κάτι άλλαξε», υπενθυμίζοντας πως έχουν ήδη σφραγιστεί 92 πρατήρια, εκ των οποίων 66 στην Αθήνα και στα υπόλοιπα σε Θεσσαλονίκη και περιφέρεια. Πρόσθεσε πως με βάση μια τάξη μεγέθους για ετήσια κατανάλωση 30.000 χιλιομέτρων και τιμή καυσίμου περίπου 1,9 ευρώ το λίτρο, το κόστος από την κλοπή στην αντλία εκτιμάται περίπου στα 400 εκατ. ευρώ. Ο κ. Αληγιζάκης διευκρίνισε ότι ο ΣΕΕΠΕ δεν ζητά χαλάρωση των ελέγχων αλλά συνέχιση της προσπάθειας κατά της παραβατικότητας και ταυτόχρονα κατάργηση του πλαφόν, καθώς, όπως είπε, οι συνθήκες της αγοράς δεν δικαιολογούν τη διατήρησή του. «Η προστασία του καταναλωτή είναι προτεραιότητα, όμως πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων» τόνισε.
Κατέληξε πως ο κλάδος της εμπορίας καυσίμων δεν είναι συνολικά κερδοφόρος από την ελληνική αγορά, καθώς, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ την περίοδο 2015-2024, ο κλάδος κατέγραψε ζημιές 122 εκατ. ευρώ και υποστήριξε ότι το βασικό πρόβλημα στην ελληνική αγορά είναι η υψηλή φορολογία, καθώς περίπου το 55% της τελικής τιμής των καυσίμων αφορά φόρους.
