Δύο νεαροί αλλοδαποί, μέλη οργανωμένου κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας για εγκληματική οργάνωση, παράνομη μεταφορά αλλοδαπών και ληστεία.
Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε έπειτα από σήμα για ληστεία στο κέντρο της πόλης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες, οι οποίοι επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή, αλλά ακινητοποιήθηκαν άμεσα. Στο σημείο βρέθηκαν δύο αλλοδαποί χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι οι συλληφθέντες τους κρατούσαν έγκλειστους σε διαμέρισμα υπό την απειλή όπλου και τους είχαν αφαιρέσει τα κινητά τηλέφωνα. Τα θύματα κατάφεραν να ξεφύγουν την ώρα που οι διακινητές επιχειρούσαν να τους μεταφέρουν σε άλλο χώρο.
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι δύο μετανάστες είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, πληρώνοντας 3.000 ευρώ σε μέλος του κυκλώματος για τη μεταφορά τους στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, μόλις έφτασαν, οι συλληφθέντες απαίτησαν επιπλέον 3.000 ευρώ προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.
