«Απίστευτη» επιστολή της Γεωργίας Τσατάνη στην Επιτροπή Θεσμών

Ως άλλη «Μαρία Αντουανέτα», η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, όπως προκύπτει από το έγγραφο-φωτιά που αποκαλύπτει η «κυριακάτικη δημοκρατία», αρνήθηκε να παραβρεθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η οποία εξετάζει την αναφορά της σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, αρμόδιου για τη Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Μάλιστα, η εισαγγελέας Εφετών, με πρόσχημα την ιδιότητά της, φτάνει στο σημείο να ζητήσει από τα μέλη της επιτροπής να προσέλθουν στο γραφείο της (!) στην Εισαγγελία Εφετών για να λάβουν την κατάθεσή της.
Φυσικά, η κυρία Τσατάνη, προσχηματικά, στην αρχή της επιστολής της προς την επιτροπή αναφέρει: «Μετ’ εκτίμησιν των λεχθέντων, που αφορούν εις το πρόσωπόν μου, και το θέμα προσελεύσεώς μου ή μη εις την επιτροπήν σας και χάριν διευκολύνσεως του έργου σας, επιθυμώ να σας δηλώσω ότι είμαι εις την διάθεσιν της επιτροπής».

Παράλληλα, η κυρία Τσατάνη υπενθυμίζει στα μέλη της επιτροπής: «Ως εισαγγελεύς Εφετών είμαι εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός και συνεπώς εκπρόσωπος της πρώτης τη συνταγματική τάξει συντεταγμένης εξουσίας, που είναι η δικαστική εξουσία-λειτουργία».
Και καταλήγει η εισαγγελέας Εφετών στην απάντησή της προς την επιτροπή της Βουλής: «Φρονώ μετά ταύτα, ιδόντες το κατά ευθείαν και ρητήν αναλογίαν (εκ του άρθρου 43α, παρ. 2 Κανονισμού της Βουλής) εφαρμοζόμενο άρθρο 147, παρ. 6 και 7 του Κανονισμού της Βουλής (σ.σ.: το οποίο παραθέτει), ότι ως εκπρόσωποι της νομοθετικής εξουσίας θα λάβετε υπ’ όψιν και την ως άνω παράμετρον και χάριν προστασίας του κύρους της δικαστικής εξουσίας και της φερόμενης ως νομοθετικώς ελεγχόμενης ουσιαστικής Δικαιοσύνης και αποδίδοντες τα ελάχιστα της οφειλόμενης συνταγματικής τιμής δημοκρατικού πολιτεύματος, ως προς λήψιν των απόψεών μου θέλετε προσέλθει είτε υμείς αυτοπροσώπως είτε διά του οριζομένου κατά τα προβλεπόμενα εις άρθρον 147 του Κανονισμού της Βουλής, εις τον ον υπηρετώ Ναόν της Θέμιδος».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα