Ανοιχτή πληγή η επιστροφή του ΕΚΑΣ

Παρέμενε έως αργά χθες το βράδυ η διαφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών αναφορικά με το αν θα επιστραφούν ή όχι τα ποσά του ΕΚΑΣ που χορηγήθηκαν στους χαμηλοσυνταξιούχους κατά το α΄ εξάμηνο του έτους, λόγω της περικοπής του επιδόματος από τις συντάξεις Ιουλίου και μετά.
Στη χθεσινή πολύωρη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη και Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους της τρόικας δεν γεφυρώθηκε η απόσταση της κυβέρνησης και των πιστωτών στο ζήτημα των επιστροφών του ΕΚΑΣ, που ανέρχονται στα 100.000.000 ευρώ.

Οι δανειστές επέμειναν να επιστραφούν τα ποσά αυτά από τους ίδιους τους δικαιούχους – χαμηλοσυνταξιούχους, ακόμα και με μηνιαίες δόσεις. Η ελληνική πλευρά, όμως, υποστήριξε ότι θα τηρηθεί η δέσμευση του πρωθυπουργού για κάλυψη του ΕΚΑΣ μέσα από το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που πρόκειται να συσταθεί, με χρηματοδότηση κυρίως από ένα μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα