Το θολωμένο μου μυαλό

……………………………………..

Το θολωμένο μου μυαλό
μ’ έχει προδώσει προ πολλού,
του λέω αλλού και τρέχει αλλού,
με κάνει και παραμιλώ.

………………………………………

Αυτό τραγουδούσε κάπου εκεί το 1974 ο μεγάλος Στέλιος Καζαντζίδης, σε στίχους και μουσική του, επίσης μεγάλου, Άκη Πάνου.

  • Του Χρήστου Μπολώση

Ο άλλος μεγάλος, ο Δημήτρης Ψαθάς στο θρυλικό «Ξύπνα Βασίλη» είχε δημιουργήσει τον ποιητή Φανφάρα, ο οποίος απήγγειλε:

«Και το μυαλό μου είναι θολό,
Πω, πω, πω, πω.  Πω, πω, πω, πω.»

Πώς τα θυμήθηκα τώρα αυτά;  Τα γεγονότα κύριοι. Τα γεγονότα, που έλεγε και ο Πάντζας στη «Σωφερίνα».

Τα γεγονότα λοιπόν είναι αυτά τα οποία θόλωσαν και σκότισαν τα μυαλά πεφωτισμένων ανδρών και γυναικών.

Έγραφα στην στήλη «Ριπές» της «δημοκρατίας», στις 24 Νοεμβρίου: «Στο βιβλίο του κ. Ι. Παπαφλωράτου: «Γεώργιος Παπανδρέου. Πολιτική βιογραφία», διαβάζουμε: «Κάποτε στην βουλή, ο βουλευτής Ζακύνθου Μαρινάκης φώναξε στον Γ. Παπανδρέου, που βρισκόταν στο βήμα ‘’Κάτσε κάτω Βούλγαρε’’. Ο Αχαιός πολιτικός, ρώτησε ποιός το είπε. Όταν ο βουλευτής Ζακύνθου απήντησε ‘’εγώ’’, ο Παπανδρέου εστράφη προς την ολομέλεια  και απαξιώνοντάς τον είπε: ‘’Ε, τότε δεν έχει σημασία’’». Πώς μούρθαν τώρα όλα αυτά; Να, διάβασα ότι ο Φίλης, ο Βαρουφάκης και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, ενοχλήθηκαν από την προβολή, στην πρόσοψη της βουλής, του εξαιρετικού αφιερώματος του ΥΕΘΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Τους τρόμαξαν τα άρματα και η εικόνα της Παναγίας. Και η μεν γνώμη του ιεροψάλτη Φίλη και κλεισοτραπεζίτη Βαρουφάκη ‘’δεν έχει σημασία’’. Έχει όμως πολύ μεγάλη σημασία ο ενθουσιασμός του λαού για την θαυμάσια αυτή πρωτοβουλία. Όσο για τους αντιρρησίες, τους απαντά θαυμάσια ο Περικλής Γιαννόπουλος: «Πάψετε Σαπιοδάσκαλοι να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε Παλιόγριες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το σπαθί»…

Αφορμή στο σχόλιο αυτό, έδωσαν οι αντιδράσεις διαπρεπών  διανοουμένων, ανδρών και γυναικών, σχετικώς με το πραγματικά θαυμάσιο βίντεο, που επιμελήθηκε το ΥΕΘΑ και προβλήθηκε στην πρόσοψη της βουλής, ανήμερα του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και πρώτα – πρώτα η δήλωση του κ. Φίλη, ο οποίος αν και δεν έχει κάποιο πτυχίο, εν τούτοις διετέλεσε (ανεπιτυχώς) υπουργός Παιδείας (το ‘’Εθνικής’’ ξεχάστε το) και τώρα είναι Τομεάρχης Παιδείας (!) του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Φίλης, αφού απεφάνθη ότι το βίντεο παρέπεμπε στο «Ελλάς  Ελλήνων Χριστιανών» συνέχισε:  «Πρόκειται για ατόπημα πρώτης γραμμής, πολιτικά και αισθητικά αποκρουστικό. Όλοι αντιλαμβάνονται τι σηματοδοτεί η προβολή στην κεντρική όψη του Κοινοβουλίου στρατιωτικών ασκήσεων. Λίγες μέρες μάλιστα μετά την απόπειρα της κυβέρνησης να εμποδίσει με τη βία και να αμαυρώσει τον συμβολικό, λόγω συνθηκών, εορτασμό του Πολυτεχνείου».

Ότι οι κομμουνιστές βγάζουν μπιμπίκια όταν ακούν για τον στρατό, είναι γνωστό. Προφανώς ο γνωστός (αριστερός;) ιεροψάλτης και συχνότατα καθεύδων  κ. Φίλης θα προτιμούσε τίποτις μαζορέτες ή χαριτόβρυτους τύπους να λικνίζονται με χάρη σε ρυθμούς λάτιν, υπό την σκιά λαβάρων με τα χρώματα της ίριδος. Αμ δεν είναι έτσι ρε παλικάρι.

Και βέβαια αποκρουστικές είναι σίγουρα οι δηλώσεις του. Τέλος θα έπρεπε το ΥΕΘΑ να αρχίσει να ψάχνεται αν άρεσε στον σύντροφο Φίλη το βίντεο.

Ακολουθεί ο κλειστοτραπεζίτης, που έκανε την Ευρώπη να τρέμει και μετά ξύπνησε κ. Βαρουφάκης (πάντα με ένα ‘’ν’’): «Επί της προσόψεως της Βουλής αποφάσισαν η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Βουλής να “τιμήσουν” τα Εισόδια της Θεοτόκου. Αυτό είναι το σύγχρονο, ευρωπαϊκό, κοσμικό κράτος του “φιλελεύθερου” κ. Μητσοτάκη;».

Δεν γνωρίζαμε ότι λέγοντας «σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος» εννοούσαμε, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν δικαίωμα προβολής, εκεί που προβάλλονται ξεδιάντρωπα οι κάθε λογής περίεργοι με τις γόβες και τα φτερά. Προσεχώς θα προβληθεί η Κονσουέλα η τρελιάρα. Τρέξατε τρέξατε….

Πάντως ο κ. Βαρουφάκης δικαιούται δια να ομιλεί, αφού, όπως θυμόμαστε, πήγε και ξεφτίλισε την Ευρωβουλή, προβάλλοντας τις Ελληνικές θέσεις. Το ότι επιστρέφοντας τον ακολούθησε το ραπόρτο «Δέστε τον ή θα τον δέσουμε εμείς» λίγη σημασία είχε. Τελικώς ούτε τον έδεσαν, ούτε τίποτα. Προφανώς φοβήθηκαν. Απλώς τον απέλυσαν…

Και είναι μακράν του «ευρωπαϊκού κράτους» η προβολή των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ είναι φουλ Ευρωπαϊκό το καραγκιοζιλίκι του της «καθιστικής διαμαρτυρίας» ή οι μαγκιές και αυθαιρεσίες του προς τους λιμενικούς.

Πάντως το συγκινητικότερο ήταν εκείνο της κ. Έλενα Ακρίτα, η οποία εκδηλώνοντας το αμέριστο ενδιαφέρον της για τους φτωχούς και τους αδυνάτους εκτός του ότι αναρωτιέται «ποιος  έδωσε την εντολή;» καίγεται να μάθει και πόσο στοίχησε. Εκτιμώ ότι η σχετική δαπάνη, δεν πρέπει να ξεπέρασε τις 2-3 συντάξεις του δημοσίου… Ελπίζω να ησύχασε.

Και πάνω που είχα καταχαρεί και ήμουν έτοιμος να ξανασυγχαρώ την κυβέρνηση που επιτέλους  έκανε κάτι απολύτως σωστό, διαβάζω ότι φιλικοί προς την ΝΔ αρθρογράφοι έσπευσαν να δικαιολογήσουν την κίνηση αυτή τρέμοντας μπροστά στην αντίδραση των Φίληδων. Τ’ είχες Γιάννη τ’ είχα πάντα.

Για την ιστορία το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι η ΜΟΜΚΑ (Μονάδα Μελετών και Κατασκευών), το τελευταίο διάστημα:

– Έχει διανοίξει στα Αντικύθηρα δρόμο 2.142 μέτρων (πλάτους 3,5 μέτρων)

– Έχει τσιμεντοστρώσει στην Νίσυρο δρόμους συνολικού μήκους 452 μέτρων (πλάτους 5,5 μέτρων).

– Και στην Κεφαλλονιά, έχει επισκευάσει και ενισχύσει υπάρχουσα γέφυρα τύπου Μπέλεϊ.

Παραλλήλως η ΜΟΜΚΑ, έχει προγραμματίσει εργασίες σε Κάλυμνο, Αστυπάλαια, Κάσο και Νίσυρο.

Καθόλου άσχημα κυρία Ακρίτα.

Και τέλος κάτι για να ευθυμήσουμε, αλιευθέν από το διαδίκτυο:

Θαυμαστής του κ. Λοβέρδου έγραψε: «Μάλιστα. Είναι ακόμα χειρότερο. Έκανε και Photoshop ο Λοβέρδος. Ένας σβαρός άνθρωπος να βρεθεί. Ένας ρε πούστη μου». Προσυπογράφω με αμφοτέρας τας χείρας.

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα