Στον ΠΑΟ ο 26χρονος Κροάτης NBAer Χεζόνια

To μεταγραφικό «μπαμ» της χρονιάς ολοκλήρωσε χθες ο Παναθηναϊκός, ντύνοντας στα πράσινα τον Μάριο Χεζόνια έως το τέλος της σεζόν, με option ανανέωσης για την επόμενη!

Οι «πράσινοι» δούλευαν αυτή την υπόθεση εδώ και μέρες υπό άκρα μυστικότητα και απέσπασαν το «ναι» του Κροάτη, ο οποίος ήθελε σαν… τρελός να παίξει στους πρωταθλητές Ελλάδος. Παράλληλα, η ομάδα και ο παίκτης συνεργάστηκαν ώστε να ανάψει και το πράσινο φως από την Μπαρτσελόνα και να δοθεί άδεια προκειμένου να αγωνιστεί ο Χεζόνια σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα φέτος.

Το όνειρο του 26χρονου φόργουρντ θα γίνει πραγματικότητα. Οι πρωταθλητές Ελλάδος, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα «Sponsor a player», κινήθηκαν υπό άκρα μυστικότητα για να καλύψουν τις απαιτήσεις όσον αφορά τον Χεζόνια. Απαιτήσεις που καλύφθηκαν από χορηγούς, οι οποίοι θέλησαν να συμμετάσχουν σε μια μεταγραφή που μπορεί να θεωρηθεί μία από τις μεγαλύτερες… βόμβες που έσκασαν φέτος στη Euroleague, τουλάχιστον από πλευράς ονόματος, περγαμηνών και κινήτρου με βάση την ηλικία ενός αθλητή.

Εξάλλου, και ο Χεζόνια, βλέποντας τα περιθώρια να στενεύουν εν όψει και των Ολυμπιακών Αγώνων, «ψήθηκε» με την προοπτική των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης και επιστρέφει στη δράση σε υψηλό επίπεδο, φορτάροντας για το κρίσιμο καλοκαίρι του 2021.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έψαχνε καιρό μια κίνηση που θα ανέβαζε την ψυχολογία του κόσμου και έφτασε σε συμφωνία με τον πρώην παίκτη των Μάτζικ, των Νικς και των Μπλέιζερς όχι μόνο για να ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν, αλλά έχοντας μια βατή option για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με το ΟΑΚΑ να είναι… ανοιχτό και έτοιμο να υποδεχθεί τον Κροάτη.

Ο 26χρονος φόργουορντ άρχισε την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα Β΄ και αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα των Καταλανών κατά την τριετία 2012-2015, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις, υπό τις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ. Το Παλάου Μπλαουγκράνα γέμισε scouts του ΝΒΑ και ο Χεζόνια επιλέχθηκε στο Νο 5 του draft του 2015 από τους Μάτζικ. Στο Ορλάντο έμεινε τρεις χρονιές και στην τελευταία του σεζόν σημείωσε μερικά από τα καλύτερα νούμερα της καριέρας του στις ΗΠΑ: 9,6 πόντους, 3,7 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ ανά ματς. Στη συνέχεια αγωνίστηκε μία χρονιά στους Νιου Γιορκ Νικς (8,8 π., 4,1 ρ., 1,5 ασ.) και άλλη μία στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (4,8 π., 3,5 ρ.).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα