Απατεώνας ο ιδιοκτήτης του Άρη! 6 χρόνια φυλάκιση στον Θ. Καρυπίδη!

Κρίθηκε ένοχος για απάτη σε βαθμό κακουργήματος

Απόφαση-σοκ για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Άρης Θόδωρο Καρυπίδη, η οποία εκδόθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 6 ετών για απάτη σε βαθμό κακουργήματος.

Αντίδικος ήταν η οικογένεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης Ζήση Βρύζα, ο πατέρας του Δημήτρης Βρύζας και ο ξάδερφός του Κωνσταντίνος Βρύζας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Θόδωρος Καρυπίδης είχε παρουσιάσει στην πλευρά Βρύζα εντελώς πλασματική εικόνα σε σχέση με την πραγματική οικονομική του κατάσταση εκείνη την εποχή και τις υποχρεώσεις που είχε, εξ ου και στοιχειοθετήθηκε στο δικαστήριο η κατηγορία της απάτης. Η υπόθεση αφορούσε οφειλή που αγγίζει τις 140.000 ευρώ και σχετίζεται με αγορά αγροτικών προϊόντων, την εποχή που ο Καρυπίδης διατηρούσε αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη βόρεια Ελλάδα.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής έκρινε ένοχο το αφεντικό της ΠΑΕ Αρης για το εν λόγω κακούργημα, αλλά και για δύο ακόμα πλημμελήματα: το ένα αφορά το ειδικό αδίκημα υπερημερίας καταβολής τιμήματος αγροτικών προϊόντων και το άλλο έκδοση ακάλυπτης επιταγής.

Σύμφωνα με την απόφαση, η εν λόγω απάτη φτάνει σε βαθμό κακουργήματος, γιατί η οφειλή ξεπερνούσε το ποσό των 120.000 ευρώ. Η ποινή που επιβλήθηκε στον Καρυπίδη είναι πέντε χρόνια φυλάκιση για την κατηγορία της απάτης και ένας χρόνος για τα δύο άλλα αδικήματα, ήτοι κατά συγχώνευση έξι έτη φυλάκιση, τα οποία είναι εξαγοράσιμα, από τη στιγμή που η ποινή της βασικής κατηγορίας δεν ξεπερνούσε τα πέντε έτη.

Κλήθηκε δε να καταβάλει και εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ, ενώ ο μεγαλομέτοχος του Αρη μπορεί να κάνει έφεση και να προσφύγει στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Είναι πλέον φανερό ότι το ποδόσφαιρο για μία ακόμα φορά δεν περνά και τις καλύτερές του μέρες στα μάτια των φιλάθλων…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα