Ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα τον Ατρόμητο 4-0 στο Καραϊσκάκη

Τον σκόρπισε!

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός, κάνοντας με εμφατικό τρόπο (4-0) το «2 στα 2» στη Σούπερ Λίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν βήματα προόδου και αρχίζουν να πείθουν, πηγαίνοντας και με την ψυχολογία στα ύψη στη Σερβία για να σφραγίσουν την πρόκριση (μετά το 3-1 επί της Τσουκατίτσκι) στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

  • Από τον Χάρη Δάντση

Με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με την Τσουκαρίτσκι παρέταξε την ομάδα του Πειραιά ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα τους Ροντινέι, Ντόη, Εσε (πρώτη φορά βασικός) και Σκάρπα αντί των Βρουσάι, Φρέιρε, Ιμπόρα (εκτός 20άδας) και Μπιέλ. Από την πλευρά του, ο Κρις Κόουλμαν κατέβασε τους Περιστεριώτες με 4-3-3 και παρότι βρίσκονταν πίσω από την μπάλα, στάθηκαν καλά στο πρώτο μισάωρο. Μάλιστα, έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με τον Ρομπάιγ στο 13′, αλλά ο Πασχαλάκης επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Σταδιακά οι Πειραιώτες ανέβασαν ρυθμό, περιόρισαν τα αβίαστα λάθη και κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί. Στο 32′ ο Μασούρας άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό με κεφαλιά, σε φάση που ξεκίνησε από τον (εξαιρετικό) Κίνι. Η πίεση ψηλά απέφερε καρπούς για τους γηπεδούχους, που βρήκαν δίχτυα με τον Ελ Κααμπί στο 35′, όμως το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ήταν εκτεθειμένος ο Μασούρας που έκανε την ασίστ. Το 2-0 έγινε ύστερα από φάση διαρκείας από τον Μαντί Καμαρά στο 45′, ο οποίος πιστοποίησε την καλή του εμφάνιση με γκολ.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους οι παίκτες του Κόουλμαν προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν, όμως ο Μασούρας με την επιμονή του και την πίεσή του «κλείδωσε» το τρίποντο στο 49′, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο ρυθμός του παιχνιδιού, μετά και τις αλλαγές των δύο προπονητών, έπεσε, αλλά ο Μπιέλ είχε δοκάρι στο 63′, ενώ ο Κίνι έκανε το 4-0 στο 77′. Ντεμπούτο με τα «ερυθρόλευκα» έκανε ο Κροάτης εξτρέμ Μπρνιτς, ενώ φήμες θέλουν τον Ολυμπιακό να κινείται και για τον ακραίο μεσοεπιθετικό της Αντερλεχτ Φράνσις Αμούζου. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Τσιντώτας.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Κίνι, Καμαρά (72′ Αλεξανδρόπουλος), Εσε, Μασούρας (58′ Μπιέλ), Σκάρπα (84′ Μπρνιτς), Φορτούνης (58′ Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (71′ Ελ Αραμπί).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Τσιντώτας, Ασεβέδο, Τσακμάκης (59′ λ.τρ. Αθανασίου), Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Eρλινγκμαρκ, Φριτζόνσον, Γιουμπιτάνα (59′ Ντιρκς), Ρομπάιγ (73′ Τριμμάτης), Βέργος (66′ Ανγκιέλσκι).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα