Ο ΠΑΟ νίκησε με 2-0 τη Βιγιαρεάλ στην πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ

Τριφυλλάρα!

Σκόρπισε τρόμο και βύθισε το «κίτρινο υποβρύχιο». Ο Παναθηναϊκός με εκπληκτική εμφάνιση νίκησε με δύο… τορπίλες 2-0 τη Βιγιαρεάλ στην πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ και έδειξε ότι φέτος είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα.

  • Από τον Γιώργο Σηφάκη

Μπροστά σε 57.000 φίλους του, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με μία αλλαγή σε σχέση με τα τελευταία του παιχνίδια, καθώς ο Τσέριν πήρε τη θέση του Βιλένα. Οι Ισπανοί μπήκαν επιφυλακτικά στο ματς στα πρώτα λεπτά, αλλά όσο περνούσε η ώρα έπαιρναν μέτρα στο χορτάρι και προσπάθησαν με αντεπιθέσεις να χτυπήσουν στον αιφνιδιασμό.

Στο 18′ μάλιστα έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Μοράλες, που έφυγε σαν βολίδα από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, έκανε την κοφτή ντρίμπλα και το σουτ, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι. Οι «πράσινοι» έδειξαν στα πρώτα 30′ να έχουν χάσει τον χώρο του κέντρου, αντιμετωπίζοντας μεγάλη δυσκολία να κάνουν το παιχνίδι τους. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς ανέβασαν σιγά σιγά την ταχύτητά τους, δημιούργησαν κάποιες μικροευκαιρίες, αλλά έψαχναν τη φάση που θα έβαζε… φωτιά στο ματς.

Τη βρήκαν στο 38′. Ποδιά του Κώτσιρα για την κάθετη πάσα προς τον Ιωαννίδη, ο οποίος με ψηλοκρεμαστό σουτ νίκησε τον Ρέινα από δύσκολη θέση και έδωσε προβάδισμα στο «Τριφύλλι» (1-0).

Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στο δεύτερο μέρος και στο 78′ έκαναν δύο τα τέρματά τους. Σε πλάγιο άουτ από τα δεξιά ο Σπόραρ υποδέχτηκε την μπάλα, διένυσε κάποια μέτρα, έκανε και το συρτό πλασέ εκτός περιοχής, και το 2-0 ήταν γεγονός για το «Τριφύλλι».

Διαιτητής: Γκρεγκ Πόουσον (Αγγλία).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν Πέρεθ (76′ Αράο), Τσέριν, Μπερνάρ (76′ Τζούρισιτς), Παλάσιος (88′ Αϊτόρ), Μαντσίνι (68′ Βιλένα), Ιωαννίδης (68′ Σπόραρ).

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρέινα, Πεντράζα, Γκάμπια, Μαντί, Φερμένια, Τριγκέρος (61′ Μορένο), Κομεσάνια (61′ Παρέχο), Καπού, Σουάρεθ (30′ Πίνο), Ντίας (77′ Μπαένα), Μοράλες (61′ Σέρλοτ).

• Στο άλλο ματς του ομίλου η Ρεν νίκησε με 3-0 τη Μακάμπι Χάιφα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα