Παρά την προσπάθεια, η Εθνική ομάδα έχασε με 1-0 από την Ολλανδία και, παράλληλα, την απευθείας πρόκριση στο Euro

Αποκλεισμός… στα πέναλτι

Με ήρωα τον Βλαχοδήμο η Eθνική έφτασε μία ανάσα από το όνειρο, αλλά, πέρα από τους Ολλανδούς, είχε να αντιμετωπίσει και τον ανεκδιήγητο Ισπανό διαιτητή, που με ένα αυστηρό (το έπιασε ο Βλαχοδήμος) και ένα ανύπαρκτο πέναλτι χάρισε τη νίκη στην Oλλανδία με 1-0 και την πρόκριση στην τελική φάση του Euro.

  • Από τον Γιώργο Σηφάκη

Με σύστημα με τρεις αμυντικούς ξεκίνησε τον αγώνα ο Γκουστάβο Πογιέτ. Hθελε τη νίκη, αλλά προτίμησε να αδειάσει το κέντρο και η εικόνα της Εθνικής δεν τον δικαίωσε. Παράλληλα, ο Φώτης Ιωαννίδης ξεκίνησε στη θέση του Γιώργου Γιακουμάκη, παρά το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Ιρλανδία. Στον αντίποδα, στο 3-4-3 του Ρόναλντ Κούμαν, ο Ματς Βίφερ ξεκίνησε στη θέση του Μάρτιν ντε Ρουν και ο Βέγκχορστ στην κορυφή της επίθεσης. Στα πρώτα λεπτά και οι δύο ομάδες έκαναν αναγνωριστικό παιχνίδι, προσέχοντας πολύ την άμυνά τους.

Οι παίκτες του Πογέτ, όσο περνούσε η ώρα και δεν έβρισκαν διαδρόμους προς την ολλανδική άμυνα, άρχισαν να οπισθοχωρούν δίνοντας την μπάλα στα πόδια των Ολλανδών. Η Ελλάδα δεν πίεζε, δεν κρατούσε μπάλα και οι παίκτες του Κούμαν έφταναν με ευκολία στην περιοχή. Ετσι, στο 26΄, ύστερα από γέμισμα του Χάρτμαν, ο Κουλιεράκης τράβηξε τον Φαν Ντάικ. Ο «κέρβερος» Βλαχοδήμος (που έκανε σωρεία επεμβάσεων) έπεσε σωστά στην αριστερή γωνία του και απέκρουσε το πέναλτι του Βέγκχορστ, γνωρίζοντας την αποθέωση.

Στην επανάληψη, η Εθνική ισορρόπησε το ματς. Ο Πογέτ εγκατέλειψε το 3-5-2 μετά τη μία ώρα αγώνα και φρέσκαρε το κέντρο με Σιώπη – Μπουχαλάκη και την επίθεση με τον Φούντα. Ο Ιωαννίδης ήταν όλα τα λεφτά στην ατομική προσπάθεια με αντίπαλο τον Ακε, τον οποίο νίκησε κατά κράτος, και όλες οι φάσεις ξεκινούσαν από τα πόδια του. Είχαμε όμως πρόβλημα στη δεξιά πλευρά, όπου ο Ρότα δεν είχε καλές τοποθετήσεις και όλες οι επιθέσεις των Ολλανδών ήταν από εκεί. Στα τελευταία λεπτά ο Πογέτ τα έπαιξε όλα για όλα, ρίχνοντας στο ματς και τον Παυλίδη αντί του Μάνταλου. Στο 90’+3′ η Ολλανδία κέρδισε πέναλτι για κράτημα του Παυλίδη στον Ντάμφρις, παρότι το VAR αμφέβαλλε. Ο απαράδεκτος Ερνάντες το έδωσε και ο Φαν Ντάικ έκανε το 1-0 για την Ολλανδία.

Διαιτητής: Αλεχάντρο Ερνάντες (Ισπανία).

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Ρέτσος, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης (60΄ Σιώπης), Ρότα, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (59΄ Μπουχαλάκης), Μάνταλος (82΄ Παυλίδης), Μπακασέτας (60΄ Φούντας), Μασούρας (77΄ Γιακουμάκης), Ιωαννίδης.

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Βερμπρούγκεν, Ντάμφρις, Φαν Ντάικ, Χερτράουντα (46΄ Μάλεν), Ακε, Χάρτμαν (74΄ Φαν ντε Φεν), Βίφερ, Ρέιντερς, Σίμονς (62΄ Φέρμαν), Μπέργκβαϊν, Βέγκχορστ (62΄ Μπρόμπεϊ).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ: 1. Γαλλία 18, 2. Ολλανδία 12, 3. Ελλάδα 12, 4. Ιρλανδία 6, 5. Γιβραλτάρ 0.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα