Ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-0 τον ΟΦΗ και τερμάτισε στην κορυφή του πρώτου γύρου

Πρωταθλητής χειμώνα!

Πρωταθλητής χειμώνα με ωραίο ποδόσφαιρο! Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα με 4-0 τον πολύ καλό ΟΦΗ και έκλεισε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος στην κορυφή.

  • Από τον Γιώργο Σηφάκη

Το «Τριφύλλι» στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης είχε την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια του, έψαχνε διαδρόμους, αλλά δεν μπορούσε να μπει στην περιοχή. Ο ΟΦΗ από την πλευρά του πίεζε ψηλά τους «πρασίνους» προκειμένου να τους οδηγήσει σε λάθος.

Η «πράσινη» υπεροχή απέδωσε καρπούς στο 32′. Σε κάθετη πάσα του Αϊτόρ στον Ιωαννίδη, ο Ελληνας επιθετικός πήρε την μπάλα μπροστά του και ο Πασαλίδης τον ανέτρεψε, με τον Τζήλο να δίνει το πέναλτι. Ο Ιωαννίδης έκανε το 1-0 από την άσπρη βούλα και αυτό ήταν το δέκατο φετινό γκολ του. Ο Ελληνας σέντερ φορ έχει πετύχει τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα και έξι στην Ευρώπη έως τώρα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος και προηγήθηκε, αλλά χωρίς να εντυπωσιάζει. Αντίθετα, ο ΟΦΗ, που είναι ποιοτική ομάδα από τη μέση και μπροστά, όσο ήταν μόνο ένα γκολ πίσω στο σκορ έλπιζε να κάνει τη ζημιά. Στην επανάληψη ο ΟΦΗ συνέχισε να παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά η ποιότητα των «πρασίνων» ήταν… εκεί.

Στο 61′ ο Παλάσιος έγινε αποδέκτης της μπάλας, άνοιξε αριστερά στον Αϊτόρ, αυτός έκανε υπέροχη ντρίμπλα στον Βούρο μέσα στην περιοχή, την έφερε στο δεξί και έκανε το πλασέ για το 2-0. Μετά το δεύτερο γκολ οι «πράσινοι» απελευθερώθηκαν και στο 69′ πέτυχαν και τρίτο γκολ. Ο Ιωαννίδης έγινε κάτοχος της μπάλας, είδε την κίνηση του Παλάσιος, του πέρασε την μπάλα και αυτός με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-0. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 90’+1′ ο Ιωαννίδης με… ασίστ του Λοντίγκιν για το 4-0. Τέλος, ο Πασαλίδης, που χτύπησε στο πρώτο ημίχρονο στο ζυγωματικό, πήγε στο νοσοκομείο για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Διαιτητής: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (71′ Χουάνκαρ), Πέρεθ (78′ Ζέκα), Βιλένα, Τζούριτσις (65′ Μπερνάρ), Παλάσιος (79′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης, Αϊτόρ (65′ Μαντσίνι).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Θοράρισον, Πασαλίδης (40′ Καρώ), Βούρος, Αμπάντα, Μαρινάκης (67′ Τοράλ), Γκλάζερ, Μεγιάδο (79′ Νέιρα), Γκαγέγος (67′ Λάρσον), Ντίκο (67′ Ριέρα), Λουίς Φελίπε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα