Η ΑΕΚ έχασε ευκαιρίες με το τσουβάλι και πλήρωσε το λάθος του Αθανασιάδη στο 90’+4′

Εγκλημα και τιμωρία

Αυτοκτόνησε! Η ΑΕΚ έπαιξε ξανά με τη φωτιά και την «έκαψε» ο Αθανασιάδης στο 90′ +4′!

  • Από τον Γιώργο Σηφάκη

Ο μαχητικός Πανσερραϊκός, που έπαιζε από το 64′ με δέκα παίκτες, πήρε την ισοπαλία στις καθυστερήσεις, κάνοντας την ΑΕΚ να περάσει δύσκολες γιορτές.

Η «Ενωση» προηγήθηκε δύο φορές με Ρότα, Γκαρσία κόντρα στον Πανσερραϊκό, αλλά οι Μακεδόνες με γκολ του Θυμιάνη (είχε κάνει και το 1-1) στο 94′ πήραν τον βαθμό. Μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να εξηγηθεί ποδοσφαιρικά αυτό που συνέβη στο γήπεδο των Σερρών. Υπό την έννοια πως η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού σχεδόν σε ολόκληρο το 90άλεπτο. Προηγήθηκε νωρίς στο σκορ (16′ με Ρότα) και παρότι ισοφαρίστηκε στο 39′, ξαναβρήκε σχετικά γρήγορα το προβάδισμα με 2-1 στο 45′. Αλλωστε, ο σκόρερ Γκαρσία ήταν σε εξαιρετικό απόγευμα, το ίδιο και ο Τσούμπερ αλλά και ο Γκατσίνοβιτς.

Ο Πανσερραϊκός έψαχνε τρόπους να χτυπήσει στην κόντρα, αλλά η ΑΕΚ είχε πλήρως τον έλεγχο του ματς. Τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά. Μάλιστα, όταν στο δεύτερο ημίχρονο δικαίως οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 64′, η πλάστιγγα έδειχνε να γέρνει ακόμα περισσότερο υπέρ των φιλοξενουμένων. Αλλωστε, ο Αλμέιδα είχε ρίξει και τον Μάνταλο στον αγωνιστικό χώρο, που μοίραζε συνεχώς πάσες στην πλάτη της άμυνας του Πανσερραϊκού.

Ομως η ΑΕΚ κυρίως με τον Ελίασον (στο 89′ έχασε σε κενό τέρμα την ευκαιρία της χρονιάς) αλλά και με τον Γκαρσία και με τον Ζίνι έχασε τεράστιες ευκαιρίες για να πετύχει και τρίτο γκολ και να κλειδώσει το ματς. Ετσι, πήγε με το 2-1 στις καθυστερήσεις, ο Πανσερραϊκός έπαιξε την τελευταία του ζαριά και αφού πρώτα είχε δοκάρι (με τον Τόμας στο 90′ +3′), ήρθε το «δώρο» του Αθανασιάδη (τραγική έξοδος) για να του δώσει την ισοπαλία με 2-2.

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Κάτσικας, Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Ντανκερλούι, Δεληγιαννίδης, Μορέιρα (81’ Οικονόμου), Ουεντραόγκο, Σοφιανός (59’ Τομάς), Μούργος (81’ Μπαΐροβιτς), Χατζηστραβός (66’ Γκοτζαμανίδης), Αλεκσιτς.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί (79’ Μήτογλου), Χατζισαφί, Γιόνσον (46’ Σιμάνσκι), Γαλανόπουλος (60’ Μάνταλος), Ελίασον, Τσούμπερ (79’ Ζίνι), Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα