Ο Παναθηναϊκός χάλασε τα γενέθλια του Ολυμπιακού, θριαμβεύοντας μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 3-1

Πράσινο πάρτι

Το πάρτι των 99ων γενεθλίων του Ολυμπιακού χάλασε ο Παναθηναϊκός, κερδίζοντας 3-1 με μεγάλη ανατροπή στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας από τους «πρασίνους» που ανέβηκαν 3οι, έχοντας κορυφαίους και σκόρερ τους Ιωαννίδη (45’+4′, 70′) και Μπακασέτα (41′). Δεν απέδωσε το πλάνο του Μεντιλίμπαρ, παρότι προηγήθηκαν με τον Ποντένσε (24′), υποχωρώντας στην 4η θέση.

  • Από τον Χάρη Δάντση

Με άκρως επιθετικό σχήμα παρέταξε την ομάδα του Πειραιά ο Ισπανός τεχνικός, επιλέγοντας 4-4-2, με προωθημένους τους Ναβάρο και Ελ Κααμπί, και τον Φορτούνη στον πάγκο. Από την άλλη, δεν είχε εκπλήξεις η ενδεκάδα (4-2-3-1) του Τερίμ, ο οποίος τοποθέτησε τους Ακαϊντίν και Αράο στο κέντρο άμυνας, ενώ το ματς άρχισε με υποχρεωτική αλλαγή τερματοφύλακα, αντικαθιστώντας τον τραυματία Νταγκόφσκι με τον Λοντίγκιν.

Οι «ερυθρόλευκοι», με… αριθμητικό μειονέκτημα ουσιαστικά στη μεσαία γραμμή, προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί με βαθιές μπαλιές. Χάρη στην ποιότητα του Ποντένσε και με τρομερό σουτ άνοιξαν το σκορ στο 24ο λεπτό, ύστερα από γέμισμα του Ελ Κααμπί και πάσα του Ορτα. Οι «πράσινοι», παίζοντας στο όριο του οφσάιντ, επεδίωξαν να προκαλέσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 41′, όταν έπειτα από βαθιά μπαλιά προς τον Ιωαννίδη ο Μπερνάρ πέρασε τον Μπιανκόν και πλάσαρε, ο Εσε έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή και κατέληξε στον Μπακασέτα, που ισοφάρισε σε 1-1. Στο 45’+2′ ο Ναβάρο, από πλεονεκτική θέση, έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα των Πειραιωτών, που το πλήρωσαν δύο λεπτά αργότερα (45’+4′), καθώς έπειτα από φάση διαρκείας η μπάλα στρώθηκε στον Ιωαννίδη, κάνοντας την ανατροπή (1-2) για το «Τριφύλλι».

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με… φωνές των «πρασίνων» για πέναλτι του Κάρμο στον Παλάσιος, όμως διαιτητής και VAR έκριναν πως δεν υπήρχε παράβαση. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, όμως πέραν ενός μακρινού σουτ δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις. Αντίθετα, οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν ακόμα μία αμυντική αδράνεια των «ερυθρολεύκων», κάνοντας το 3-1 με τον Ιωαννίδη, που αξιοποίησε την πάσα του Μπερνάρ στο 70ό λεπτό. Ο Τερίμ, βάζοντας και 3ο στόπερ, έκλεισε τους διαδρόμους προς τον Λοντίγκιν και οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ δεν μπόρεσαν να απειλήσουν, ενώ προς το τέλος δεν έλειψαν και οι εντάσεις.

Διαιτητής: Ντάνιελ Σλάγκερ (Γερμανία).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Κάρμο, Ορτέγκα, Εσε (80′ Ιμπόρα), Ορτα (59′ Τσικίνιο), Μασούρας (59′ Φορτούνης), Ποντένσε (80′ Γιόβετιτς), Ναβάρο (73′ Ελ Αραμπί), Ελ Κααμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι (7′ λ.τρ. Λοντίγκιν), Κώτσιρας, Αράο, Ακαϊντίν, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Tσέριν, Μπακασέτας (83′ Μαντσίνι), Παλάσιος (76′ Ούγκο), Μπερνάρ (83′ Τζούρισιτς), Ιωαννίδης (83′ Σπόραρ).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα